kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
"Gizli ajandamız yok"
Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Irak'a yönelik herhangi bir gizli ajandası olmadığını söyledi.

Gül, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne 2009-2010 dönemi geçici üyeliği ile ilgili olarak ekonomi ve iş dünyası temsilcileriyle biraya geldiği yemek öncesinde gazetecilerin Irak'la ilgili sorularını yanıtladı.
Türkiye'nin çabalarının bölgede barış ve istikrarı tesis etmeye yönelik olduğunu söyleyen Gül, ancak bunun karşılıklı olarak herkesin birbirinin hukukuna riayet etmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Gül, Türkiye'nin bu bölgede nasıl istikrarı yayın bir ülke olduğunu ve dostlarının, komşularının huzurunu ne kadar istediğinin ortada olduğunu belirtti. Ancak Dışişleri Bakanı, komşularından Türkiye'ye bir zarar gelirse bunun da gereğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

GÜL'Ü DURAKLATAN İFADE

"Onların gücü yetmiyorsa o zaman" dedikten sonra bir süre sessiz kalan Gül, daha sonra "uluslararası hukuk zaten bu imkanı veriyor" diyerek sözlerine devam etti.

Burada kimse tehdit etmediklerini ya da sokak kabadayılığı yapmadıklarını söyleyen Gül, gayet ciddi bir şekilde bu işlerin ne kadar tehlikeli boyutlara geldiğini ortaya koyduklarını söyledi. Türkiye'nin Irakla ilgili hiçbir gizli ajandası olmadığını da vurgulayan Gül, Irak'ın birlik, beraberlik ve huzurunu istediklerini söyledi.

Gül, Türkiye bir taraftan bunu isterken diğer taraftan kendilerine yanlışlık yapılıyorsa bunun da olmaması gerektiğini ifade etti.

Bu konunun basında "karşılıklı atışıyorlar" şeklinde verildiğini ve bunun yanlış olduğunu da söyleyen Gül, "Bunlar sorumluluk duygusu içeren ve çok ciddi konulardır" dedi.

"SEÇİM TARİHİ BELLİ"

Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'de erken seçim olup olmayacağı yönündeki bir soruya da "Seçim tarihi belli ancak teknik sebeplerden bir değişiklik olursa o ayrı" şeklinde yanıt verdi.

(ANKA)