kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Google'ın bilinmeyen yönleri
Google, 8 milyar sayfaya kolay erişimin yanı sıra, tam olarak aradığınızı bulabilmenize yardımcı olacak pek çok özelliğe sahip. İşte, Google'ın, pek çok insanın bilmediği bazı özellikleri:

* Şansımı Denemek İstiyorum: Bu düğme, sizi doğrudan Google'ın sorguladığınız ilk web sayfasına götürür. Örneğin ODTÜ'nün ana sayfasını bulmak için arama kutusuna ODTÜ yazıp 'Şansımı Denemek İstiyorum' düğmesine tıkladığınızda; Google sizi doğrudan ODTÜ'nün resmi ana sayfası olan 'www.metu.edu.tr' sayfasına götürür.

* Hesap Makinesi: Google'ın kendi hesap makinesi işlevini kullanabilmek için arama kutusuna yapmak istediğiniz işlemi girip; klavyeden 'enter' tuşuna basmak veya 'Google'da Ara' düğmesine tıklamak yeterli. Bu hesap makinesi matematik problemi bile çözüyor!

* Site İçi Arama: 'Site' ibaresinden sonra iki nokta üst üste işareti koyarak, aramanızı belirli bir siteyle sınırlandırabilirsiniz. Bunu yapmak için Google arama kutusunda; site:örnekalanadı.com söz dizilimini kullanın.

* Tanımlar: Bir kelime ya da kelime grubunun tanımını görmek için "define:" yazıp boşluk bıraktıktan sonra tanımını istediğiniz kelime ya da kelimeleri girin. Google, Web'de kelime veya kelime grubunun bir tanımını görürse, bu bilgiyi alır ve arama sonuçlarının en başında görüntüler.