kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE ÖZYILMAZEL
Aman dikkatli düşünün!
Alın size hayatın sırrı; dırdır ettiniz eşittir bittiniz! Ya da şöyle diyeyim; babaanneniz bal gibi haklıydı; sakınan göze çöp batar, korktuğun başına gelir. Ona göre! Valla ben masumum, dünyanın konuştuğu kitap 'Sır' (The Secret) öyle diyor. Kitap şu anda dünyada kapış kapış gidiyor. DVD'si elden ele geziyor. Nihayet ne göreyim; 'The Secret' kitapçılarda üstelik Türkçe'ye çevrilmiş haliyle duruyor. Hadisenin başı şöyle; yazar kadın Rhonda Byrne'ın hayatı alt üst olmuş. Tam kederden kedere savrulurken, kızı çıkarmış yüzyıllık bir kitap vermiş. Kitapta 'Sır'la karşılaşmış ve araştırmaya başlamış. Sonuç: 'The Secret' Bir heyecan açtım kitabı. Hayatın sırrını bulmaya pek meraklıyız ya. Bulunca ne yapacağımızı hiç düşündük mü acaba? 'Sır' der ki; evrende çekim yasası vardır ve sen ne düşünürsen o olur! Özetle tek ve yek kural; Acıların çocuğu edasıyla gezmek, günde beş öğün yakınmak, umutsuzluğa kapılmak yok!

BENZER BENZERİ ÇEKER!
'Aaah ah! Bir gün yüzü görmedik', 'Ne bitmez çilem varmış', 'Hayat bana kaşıkla veriyor, kepçeyle alıyor' tadında cümleler kurmak, gözleri devirip eşe dosta ağlamak hiç yok! Neymiş? Benzer benzeri çekermiş. Hani şu 'aksi günlerinizi' düşünün. Sabah bir tersinizden kalkarsınız ki, kalkış o kalkış. Saatin çalmaması yetmiyormuş gibi gömleğinize kahve dökersiniz, taksi bulamazsınız, hızınızı alamaz taksi şoförüyle kapışırsınız, en önemli evraklarınızı evde unutursunuz, sevgilinizle kavga edersiniz, bilgisayarınız kilitlenir ve bu böyle yatana kadar devam eder. Siz de sinirden tırnaklarınızı yersiniz. Çünkü 'Sır' der ki; olumsuz düşündünüz kaybettiniz! İlk aksilikte düşüncenizi değiştirip olumlu düşünmeye başlasaydınız, gününüz öyle geçmeyecekti. Yaaa... Bas bas bağrıyor, temcit pilavı gibi tekrar ediyor kitap; hayatınızın akışını değiştirmek elinizde. Çok pardon zihninizde! Neyi düşünürseniz, neyin üstünde durursanız onu yaşarsınız! Diyelim; sevgilinizin sizi aldatacağını düşünürseniz, bir gün mutlaka aldatılırsınız. Hayalinizdeki işi bulmanızın imkansız olduğunu düşünüp durursanız, asla o işe kavuşamazsınız.

İSTE, İNAN VE SONUNDA AL

O zaman ne yapacaksın? 1- İsteyeceksin; neyi istediğini bilip listeleyeceksin. 2- İnanacaksın; istediğinin gerçekleşeceğine inanacaksın. Bu; para da, kilo vermek de, araba almak da, ilişkini düzeltmek de olabilir. Yeter ki elde edeceğine inan ve zihninde elde etmişsin gibi hayal et! 3- Alacaksın; İsteyip, inanınca zaten alacaksın! Duyması güzel, okurken gaza gelmesi çok kolay değil mi! Hem bizde yalan yok, kitabı okumak insanı fevkaladenin fevkinde havaya sokuyor. İstersen dağlar dağlar hesabı Üstelik bu olumlu düşünme rüzgarıyla moralimizin düzeleceği, kendimize inancımızın artacağı da kesin. Olumlu düşünmenin başarmanın yarısı olduğundan da şüphem yok. Ama... Yıllardır babaannelerimizden duyduğumuz nasihatların bugün paketlenerek 'Çok satan' adıyla pazarlanmasında bir enayilik var sanki!