kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İnternette Tarkan'a yoğun bir Bakülü ilgisi var.
Popüler olmanın resmi internet adresi: Google
Para dergisi, sorulan her şeyin yanıtını veren arama motoru Google'ın popülerlik üzerindeki etkilerini değerlendirdi: Google, artık tek referans kaynağı olmaya başladı!..
Hayatımızın 'vazgeçilmez' bir parçası olan Google, pek çok insan için prestij kaynağı haline gelirken, ünlü isimler bile "Benim adımla Google'da şu kadar sonuç çıkıyor" diye reklam yapar oldu. Para Dergisi'nden Zeliha Alagöz de Google'ın popülerliğe katkısını inceledi.

MEGASTAR YİNE BİR NUMARA
Alagöz'ün derlediği habere göre; şu anda Türkiye'nin Google'ında en çok adı geçen sanatçı Megastar Tarkan. En çok kullanılan arama motorunda; adına kayıtlı 5 milyon 40 bin başlık bulanan Tarkan, Google fatihi' konumuna gelirken, onunla ilgili haberleri en çok Azeri hayranlarının okuduğu ortaya çıktı. Megastar Tarkan, 'tıklanma' rekorunu kimselere kaptırmazken; Süperstar Ajda Pekkan'la ilgili haber sayısı 962 binle sınırlı kaldı.

ORHAN PAMUK DA LİDER
Google'da yer alma sayısı, insanların o dönemki popülerliklerine göre değişiyor. Nobel kazandığı için uzun süre gündemde kalan Orhan Pamuk; şimdilerde 1 milyon 350 bin başlıkla, Google'da en çok başlığa sahip yazar konumunda! Siyasiler arasında ise, Başbakan Erdoğan Google'da en çok ismi geçen kişi sıfatını koruyor. 1 milyon 330 bin başlıkla reytingi yüksek olan Erdoğan'ı, 1 milyon 150 bin haberle Abdullah Gül izliyor.
Haberin fotoğrafları