kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu parkta balıklar fora

Kuruçeşme'de, Cemil Topuzlu Parkı'ndaki Park Fora balıkçısı, taze balık ve mezeleri kadar yemek sonrası puro servisiyle de dikkat çekiyor
En bilindik tarifiyle Kuruçeşme'de Laila'yı geçince, Makro'ya gelmeden... Sağ tarafta yeşil neonla Park Fora yazdığını göreceksiniz. Kışın 180, yazın 300 kişi ağırlayabilen mekan, hayli geniş. Kapıdan girdiğinizde salona ulaşmak için sol taraftaki balık lostrasına uğrayıp merdivenlerden inmeniz gerekiyor. İnerken sakın ha gözlerinizi lostradaki balıkların üzerinde unutmayın. Keza merdivenler bir hayli dik.

Park Fora'nın abartılı bir dekorasyonu yok. El işi örtüler, logolu peçeteler ve ahşap masalar... Ama restoranın mönüsü fazlasıyla göz alıyor. Rokfor peyniri salatası, uskumru çirozu, levrek marine, somon marine, çerkez balığı ve Fora karides ile soğuk soğuk başlayabilirsiniz. Uskumru dolması, deniz salyangozu, şarap soslu düğmeli ahtapot gibi yemekleri tadabilirsiniz.

Park Fora'da balık pişirme şekilleri hayli ilginç. Normalde üç türde (kızartma, ızgara, buğlama) pişirilen balık burada şekilden şekile giriyor. Kalkan balığı tuzda, Dil Kardinal ve Levrek Dolma'yı Park Fora'dan başka yerlerde yemeniz pek mümkün değil.

Gelelim tatlılara... Bir balık sonrası klasiği olan sufle, Park Fora'da da karşınıza çıkıyor. Tatlı bitince olay bitti zannetmeyin. Çünkü sırada kahve var. Kahveyi hiç sevmeseniz bile Park Fora'da içmelisiniz. Çünkü restoranın şefi Ziya Sucu tam bir kahve falı uzmanı... Gecede 40 fala birden baktığı oluyor. Restorana özellikle onun baktığı fal için gelenler ve hatta 10 bin dolar vererek şefi Çin'e davet edenler var.

PATRON HåLDE
Park Fora, Metehan Çuha ve Ali Rıza Yılmaz isminde iki ortağın işlettiği bir yer. Ali Rıza Bey, mesleğe komilikten başlamış. Çalışmadığı restoran neredeyse yok. Bu nedenledir ki gittiğimizde onu müşterileriyle birlikte lostradan balık seçerken yakaladık. Balık ve deniz konusunda kendini fazlasıyla yetiştiren Yılmaz, restoranın balıklarını da her gün hâlden kendisi alıyor. Park Fora'da kesinlikle buzhane balığı satılmıyor. Hatta tüm sebze ve meyveler de günlük. Örneğin restoranda yazın portakal, kışın çilek yiyemezsiniz.

Park Fora, standartların epey üzerinde bir mekan. Yemek sonrası puro servisi bile var. Bu yüzden firmalar yabancı misafirlerini hep Park Fora'da ağırlıyorlar ve siz Türk Türk'e Park Fora'ya gittiğinizde kendinizi yurtdışında gibi hissediyorsunuz. Çünkü her masada istisnasız İngilizce konuşuluyor. Yabancı turistlerin yanı sıra sanat ve sosyete dünyasından birçok ünlünün de uğrak yeri olan mekanda bir kişi 35-50 milyon lira arasında hesap ödüyor.

Adres: Muallim Naci Cad. No: 134 Kuruçeşme / İstanbul Tel: (0212) 265 50 63.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır