kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Apo'dan Papa'ya

Med-TV'de iki gece önce yayınlanan bir habere göre PKK, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerindeki örgüt ve parti faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Reuters Haber Ajansı'nın da dün geçtiği habere göre PKK, bundan böyle, bu isim altında hiçbir çalışma yürütmeyeceğini açıkladı...

Acaba bu açıklama ile PKK, bundan böyle terörist faaliyetlere son verip, siyasi platformda mücadeleye devam edeceği izlenimini mi vermek istiyor?

Ya da kuzu postuna bürünmüş, kurda bu akılları kim ne niyetine veriyor?

ABD'nin terörist örgüt listesine aldığı PKK'ya, AB ülkeleri niçin destek verip, sınırları içinde barındırmakta bir sıkıntı duymuyor?

Bu sorulara cevap olabilecek, zaman tünelinden birkaç enstantane yansıtayım...

"Aziz Peder. Hıristiyanlığa çok yakınım. Sizin şahsınıza ve dininize duyduğum saygı benim savaşımın ve düşüncelerimin merkezindedir. Suriye'de bulunduğum sırada Suriye Ortodoks Kilisesi'nin Başpiskoposu Yohanna İbrahim Mar Gregorius ile birçok kez görüştüm.

Türkiye'deki rejim sadece Kürtleri değil, Ermenileri, Süryanileri ve Rumları da imha etmiştir. Ben, Kürdistan topraklarında yaşayan Hıristiyan azınlıkları da Türk vahşetinden korumak için savaşıyorum. Beni bu savaşta yalnız bırakmayacağınıza eminim."

VATİKAN VE TAPINAK ŞÖVALYELERİ

Bu sözler PKK lideri terörist Abdullah Öcalan'a ait...

Öcalan, bu sözleri Papa II. Jean Paul'a yazdığı mektupta söylüyor...

Mektup, La Republica Gazetesi'nin 23 Kasım 1998 günkü nüshasında yayınlandı...

"Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri" kitabında, araştırmacı-yazar Aytunç Altındal, bu bağlamda "PKK ve ayrılıkçı Kürt hareketlerinin Kiliselerle ne ilişkisi var?" sorusuna şu net cevabı veriyor:

"Kiliseler 1965'ten bu yana Ortadoğu'daki Kürtçülük hareketleriyle ve 1983'den sonra da PKK ile çok yakından ilgilenmekteler. Güney Doğu Anadolu'daki ilk gizli ve örgütlü etnik ve dinsel ayrımcılığı esas alan istihbarat faaliyetlerini 1962'de Barış Gönüllüleri adıyla bölgeye gönderilen çoğunluğu Katolik ve Anglikan Kiliseleri'ne kayıtlı Amerikalı uzmanlar başlatmışlardı."

Bu bakımdan, PKK'nın başlattığı yeni hamlenin akıl babaları bellidir...

Dün ne yaptılarsa, bugün de onu yapmaya devam etmek istiyorlar...

Aytunç Altındal'ın piyasaya yeni çıkan kitabında, Türkiye üstüne oynanan kirli oyuna dair başka çarpıcı saptamalar da var...

Usta yazar, bugün söylenenlerin aksine, PKK'nın zaten Batılı siyasal bir parti olduğunun altını çiziyor... PKK'nın yabancı stratejist, gözlemci ve istihbarat uzmanları tarafından desteklediği ve yönlendirildiğini belgeleri ile açıklıyor.

Bu partinin amacının ise sadece ve sadece "Türkiye'yi bölmek" olduğuna dikkat çekiyor...

Kitabında Altındal, Apo'nun mektup yazıp destek istediği, 80 dönümlük arazi üzerine kurulu, dünyanın en küçük ama en güçlü devleti Vatikan'a dair başka iddiaları da seslendiriyor...

Altındal'ın kitabından aynen aktarıyorum:

1-) Vatikan dünyanın en küçük fakat siyasi bakımdan en etkili ve güçlü devletidir. Bunu hiç unutmayalım.

2-) Vatikan arşivlerinde Osmanlı Devleti'yle ve Cumhuriyet Türkiyesi'yle ilgili birçok belge ve sır vardır. Vatikan bunları açıklamamaktadır.

3-) Türk Dostu Papa diye tanınan 23. John Türkiye'de bulunduğu yıllarda Müslümanlara değil Yahudilere yakın olduğu bilinmelidir. Papa'nın Türkleri seviyorum dediği doğrudur. Ancak bunlar Türk vatandaşı olan Azınlık Türkleri'ydi. Müslüman Türkler değildi. En yakın dostu ise Karaim asıllı bir Türk siyasetçisiydi.

4-) Vatikan İnsan Hakları Demokrasi, Eşitlik vs. vs. gibi içerikleri boşaltılmış sloganları kullanarak ve kullandırarak Türkiye'deki her türlü bölücülük akımını desteklemektedir. Nedir ki Katolik Kilisesi'ni eleştiren Prof. Hans Küng ve Prof. Dereverman gibi dünyaca ünlü ilahiyatçıları Kilise'den attırmış ve onları Aforoz etmekle tehdit etmiştir. Böylece de gerçekte İnsan Hakları'nı ve demokrasiyi hiç sallamadığını kanıtlamıştır.

APO'YA VATİKAN DESTEĞİ

5-) Vatikan bir yandan bölücü terörist PKK'ya ve Kürtçülere destek verirken, Apo'yu koruması altına almış ve idam edilmesini engellemeye çalışmaktadır. Terörizme karşı olması gereken bu dini kurum, konu Türkiye olunca "Çifte Standart" uygulamakta ve BM'nin Terörizmi suç sayan uluslararası kararlarını hiç dikkate almadan terörist Kürtlere maddi ve siyasi destek sağlamak için her türlü diplomatik girişimde bulunabilmektedir.

6-) Vatikan'ın özellikle Kürtlere yönelik bir Hıristiyanlaştırma programı vardır. Bu çerçevede Kürtçe İncil basımı ve dinsel propaganda faaliyetlerine 1992'den bu yana hız vermiştir.

7-) Vatikan, Türkiye'de ve Ortadoğu'da ve Türki Cumhuriyetler'de sürdürmekte olduğu misyonerlik faaliyetlerine bazı İslamcı çevreleri de çekmeyi başarmıştır. Özellikle Opus Del bu ilişkilerin kurulmasında belirleyici bir rol oynamaktadır.

8-) Vatikan'ın özellikle Turizm ve İnşaat sektörlerinde Türkiye'de ortaklarının olup olmadığı bir an önce araştırılmalıdır. Özellikle İspanyol şirketleri incelenmelidir.

9) Vatikan, Fener Patrikhanesi'nin "Devlet içinde devlet" olma arzusunu desteklemeye başlamıştır.

10) Vatikan Türkiye'nin AB'ye girmesine kesin karşıdır. 20 Kasım 2000 tarihinde Papa yanına Ermeni Patriği 2. Karakin'i alarak bir açıklama yapmış ve ezcümle şöyle demişti: "20. yüzyılda gerçekleşen tüm soykırımların sorumlusu Türklerdir."

Benden bu kadar. Gerisine Milletimiz karar verecektir.

Bu bakımdan, PKK'nın hamilerinin kim olduğu ortada...

Ve son bir soru:

Dün Cumhurbaşkanı Sezer, kıyafetinden dolayı tebessüm ederek karşıladığı, Vatikan elçisinin kendisine uzattığı tarihi belgenin kopyasını alırken, acaba Papa'nın çevirdiği dolapların farkında mıydı?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır