kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Uçan da kuşlara malum olsun ben UFO'mu isterim

UFO müzesini gezerken kendi kendime şunları düşündüm. Aslında bütün bunlar Mustafa Topaloğlu'nun başından çıkıyor. Uzaylılar dünyaya geldiğinde ilk onu yiyecekler, haberi yok
Müjdeler olsun yurdumun toprağına taşına, dünyadaki UFO müzelerinin dördüncüsü İstanbul'da açıldı. Hem de benim evime üç adım ötede, Beyoğlu Büyükparmakkapı sokak No:14'te (Hayal Kahvesi karşısı).

E, ben durur muyum, parladım gittim. Bilen bilir, bu konularla pek ilgiliyimdir. Konuya uzak ya da şüpheli olanlar, ilgili olanlarla sürekli bir dalga geçme eğilimi taşırlar. Rahatlarına baksınlar, ellerini korkak alıştırmasınlar, ferah ferah benle de dalgalarını geçebilirler. Yalnız günün birinde bu uzaylılar geçerken dünyaya bir uğrayalım derlerse de günlerini görürler. O zaman "Haklıymışsın Ayşegül biz ettik, uzaylılar etmesin" yok, tamam mı!?

Benim ilk UFO saplantım Eric Von D¾niken'in "Tanrıların Arabaları"nı okuduktan sonra başladı. Kitap bitince "Hakkaten ya! Neden olmasın?" pozisyonumu aldım. O gün bu gün bu pozisyonu muhafaza ve müdafaa etmekteyim.

Gelelim UFO müzesine; bina iki katlı, alt katı müze. UFO tarihinin labirent şeklindeki kitap özeti gibi geldi gezerken bana; kendinizi kobay fare gibi hissediyorsunuz. Arşiv açısından geniş fakat hani bunun objesi dersen havanı alıyorsun. "Bu UFO'ların kaçırdıkları kişilerin içinden çıkan çip mip benzeri şeylerden yok mu burada?" diye soracak oldum Kaşıkçı Elması'nı sormuşum etkisi yaptı. Amerika'dakinde varmış onlardan. Pek nadide bulunan bu parçalar doktorların ameliyat sırasında hastalarının içinde unuttukları makas, bisturi v.b gibi alet edavat çeşidi misali sık bulunmuyormuş! Biz de uzaylı kardeşlerimizin maketleri ile idare ettik mecburen.

Bilim adamlarının UFO'lara bakış açısını tartıştık Haktan'la (Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı). Onlara göre evrendeki hareketler siyahla beyaz kadar net. Sorguya suale geçmeyeceksin, sinirleri bozuluyor. Benim de (ve muhtemelen onun da) bu zihniyete sinirlerim bozulduğu için "Ah sorma kardeş" noktasına geldik birlikte. Gerçi bu konuşmada onunla yine de iki taraf olduğumuzu düşünmekteyim. Neden diyecek olursanız ben dünyayı, o uzayı temsil ediyor bana kalırsa.

TOPALOĞLU FAKTÖRÜ

Diyeceğim odur ki Haktan Akdoğan Bey bence onlardan! Nereden mi biliyorum? Böyle bir şey nereden bilinebilir sizce? His işte... Hissedersin belki doğrudur.

UFO'lara inananlarla dalga geçme eğiliminden söz etmiştim ya demin. "Bu duruma nasıl geldik?" diye bir soruya kapı açıyor bu tespit ve açılan kapıdan içeri kim giriyor? Alkışlarınızla MustafaTopaloğlu! Di mi? Hep onun yüzünden konuyu maytaba alıyoruz. Bırak UFO konusunu, Mustafa ne anlatsa biz gülmeye hazrolda bekliyoruz. Konu bir de bu olunca Allaah! maden bulmuş gibi oluyoruz. Ama uzaylılar gelince önce onu yiyecek haberi yok.!

Şaka maka müzeyi gezip belgeleri görünce inanmayanlarınızın da kafası karışacak; benden söylemesi. Ha zaten karışık kafamız, bi de bu dozu alamayız diyecek olursanız, üzerine gidin derim ben. Kafanız daha çok karışacağına belki tam tersi olur, taşlar yerine oturur. Siz de hayatınızın geri kalan kısmını hiç olmazsa "Var mı, yok mu" diye düşünmeden geçirirsiniz. Nassı mantık ama?

Sabah Style 1 yaşında

Bir gazete düşünün... Sayfalarını çevirdiğinizde, size hem dünyaca ünlü markaların en son kreasyonlarını tanıtacak, dünyaca ünlü modacıların röportajlarını sunacak, hem de en yeni akımları ve klasikleri unutmayacak... Bir dergide olmasını düşlediğiniz her şey bu gazetede olacak. En önemlisi de tüm bunları her gün okuduğunuz gazete size sunacak...

İşte SABAH Style tüm bunları sayfalarına sığdırmayı başararak, 12 Şubat 2001 tarihinde yayın hayatına başladı; okuyucularına dergi tadında bir gazete hazırladı. 1 yıl boyunca Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü ve Yılbaşı gibi özel günlerde piyasaya çıkan Style, modayı takip eden SABAH okuyucularının isteğini yerine getirdi ve bu alandaki açığı kapattı.

MARKALAR STYLE'DA BULUŞTU

1 yıl boyunca Hugo Boss, Giorgio Armani, Paul&Shark, Gucci, Burberry, Chopard, Cacharel, Tod's, DKNY, DKNY Jeans gibi dünyaca ünlü dev markaların en son kreasyonlarının fotoğrafları kare kare SABAH Style'da yayınlandı. Armani efsanesinin yaratıcısı Giorgio Armani, Hugo Boss'un modacısı Werner Baldesarrini röportajları, haute-couture alanında Türkiye'nin yükselen değeri Cengiz Abazoğlu'nun olay yaratan kreasyonları, yeni açılan mağazalar, en trend mekanlar Style sayfalarıyla SABAH okuyucularına ulaştı. Bu seçkin markaların ilanları ilk kez bir araya geldi, SABAH Style'ın kalitesine kalite kattı.

Style, 9 Şubat'ta çıkacak son sayısını da 14 Şubat Sevgililer Günü'ne ayırdı. Yine birbirinden şık hediye seçenekleri, en son kreasyonlar, en son moda haberleri ve seçkin markalar Sevgililer Günü'ne özel elinizin altında olacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır