kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kapanın elinde kalır

Bugüne kadar adını kimsenin duymadığı "Look Model of the Search" güzellik yarışması mekân mekân dolaşan güzelleri ve ilk üç dereceye giren beş güzeli ile tartışma başlattı
Türkiye'nin yıllardır aşina olduğu güzellik yarışmalarına geçen hafta bir yenisi eklendi "Look Model of the Search"... Bugüne dek adını kimsenin duymadığı bu yarışmanın dünya tarihine geçecek en önemli özelliği ise ilk üç dereceye tam beş kişiyi birden sokmasıydı. Evet, "Look Model of the Search" yarışmasında iki birinci, iki de üçüncü vardı. Böylelikle beş ayrı güzel taç giyme şerefi yaşıyordu. Yarışmada dereceye giremeyen Türk kızı Nilay Dorsa'nın ertesi gün gazetelerde bu yarışma bahanesiyle kızların pazarlandığı iddialarını okuduk. Mankenlik ajansı sahibi ve yarışmanın düzenleyicisi Hakan Seçen ise bu korkunç iddiaları şiddetle reddetti.

22 yıldır Miss Turkey yarışmalarını düzenleyen Can Sandıkçıoğlu ise, böyle bir yarışmanın uluslararası camiada adının hiç duyulmadığını söyledi. Sandıkçıoğlu, adı duyulmamış yarışmalar ve genç kızları tuzağa düşürebilecek organizasyonlar konusunda genç kızları uyardı: Önce iyice sorun araştırın ve sakın gayri ciddi organizasyonlara girmeyin!..

HER GECE BİR BARDA
"Look Model of the Search" adlı yarışma ile ilgili en önemli eleştiriler ise yarışmaya katılan kızların, aralarında Kenan Doğulu ve Burak Kut'un da bulunduğu bazı çapkınlara pazarlandığı yolundaydı. Nitekim ertesi gün gazetelerde yarışma ve taç giyme töreninden çok, aynı gece yapılan çılgın partiler yer aldı. Yarışma süresince kızların kampa alınış şekli de bir başka tartışma konusu oldu. Bu tip yarışmalarda güzeller yarışma gününe kadar eksiklerini tamamlamak için uğraşırlarken "Look Model of the Search" güzelleri her gece bir başka eğlence yerinde sabahladılar. Üstelik bu yarışmaya katılan güzellerin çoğunluğunu da, dağılan eski Sovyet ve Yugoslav ülkeleri ile Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkelerin oluşturması dikkat çekti.

TÜRK GÜZELİ NİLAY DORSA: Kızları resmen pazarladılar
Böyle rezalet bir yarışma olamaz. Bilseydim katılmazdım. Yarışma demek de yanlış olur, orası resmen kızların pazarlandığı bir yer. Ajans adı altında başka işler yapılıyor. Güya bizi kampa aldılar. Bir hafta boyunca yapılan tek şey vardı, o da her gece eğlenceye gitmek. Ne koreografi çalışıldı, ne saç, ne de makyaj... Her akşam bir eğlence yerine götürüldük. Bir takım adamlara sergilendik. Üstelik kampa her gün yeni bir kız geliyordu. Olur mu böyle bir şey. Kimin hangi odada ne zaman kaldığı belli değil? Yarışma günü bize numara bile verilmedi. 1.50 boyunda kızlar dereceye girdi Türkiye'yi temsil ediyorum ama ismim bile okunmadı.

HAKAN SEÇEN SAVUNMADA: Kimsenin özel hayatına karışmam
Gazeteciler maalesef hiçbir araştırma yapmadan benim kız pazarladığımı iddia ettiler. Oysa yapılan tek şey, yarışmadan sonra sponsorlarla birlikte eğlenmeye gidilmesidir. Gecenin ardından da kızların hepsi kaldıkları Platan Residance'a döndü. Yani 38 kızın 38'i de o gece orada kaldı. 'Türk Güzeli' seçilemedi diye yarışmamızı karalıyor. Yarışma sponsorlarının kızlarla gece geçirdiğine dair iddialar benim de kulağıma geliyor. Ama kızların dışarıda tanışmış olmasından herhalde ben sorumlu değilim. Onların özel hayatlarına da fazla karışmam. O gece gazetelere yansıyan fotoğraflar güzellerin arabalara binmesiydi. Oysa kızlar sadece kaldıkları otele bırakıldılar.

GAYE SÖKMEN (Ajans sahibi): Bunlar mesleğe zarar veriyorlar
Ben bu tip bir organizasyona katılmadım, adını da daha önce hiç duymadım. Yani haklarında hiçbir şey bilmiyorum. Uluslararası bir organizasyon mu, onu da bilemiyorum. Mankenlik çok önemli bir meslek. Hem bu organizasyonu düzenleyen kişilerin hem de bu mesleği icra eden kişilerin sorumluluklarının bilincinde olması gerekir. Bu tip davranışlar mesleğe zarar verir. Uluslararası bir yarışma yapılması için bunun önce Türkiye ayağının yapılması gerekir. Böylece seçilen Türk kızının hangi aşamalardan sonra oraya gittiğinin de bilinmesi lazım.

CAN SANDIKÇIOĞLU (Organizatör): Ciddi iş zaten kendini gösterir
Türkiye Güzeli yarışmasının hakları 22 yıldır bizim elimizde. "Look Model of the Search" adlı yarışmanın adını hiç duymadım. Bu adaylar hangi yarışmalardan ne kriterlerle seçilip de geldiler bilemiyoruz. Biraz toplama bir organizasyon gibi geldi bana. Ciddi organizasyonlar zaten kendini hemen belli eder. Biz bu işlere binlerce dolar harcıyoruz. Başkası güzellik yarışması yapamaz diye bir kural yok, ama bir misyon tutulmadan seviyesiz işler de maalesef bizim adımızı lekeliyor. Bir bakıyorsunuz son derece seviyesiz bir yarışmadan bir 'Türkiye Güzeli' çıkarıveriyorlar. İşin kötüsü bu tip yarışmaları özellikle tercih edenler de var.

Mutlu TÖNBEKİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır