kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Anne tasarlıyor kızı sunuyor!

Nergis Kumbasar ve arkadaşının tasarladığı 'Baby Shark' marka çocuk kıyafetlerini Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin tanıtıyor
Ev ekonomisine katkı sağlamak için kadınların evden işler yapmasına alışkınız. Ama söz konusu kadınlar Mehmet Ali Erbil'in eski eşi Nergis Kumbasar ve köşeyazarı Avni Özgürel'in eşi Ayfer Özgürel olunca insan şaşırıyor. Birbirlerine komşu olan iki kadın, oturdukları yerden bir marka yaratmışlar: "Baby Shark." Yani "Küçük Köpekbalığı."

3 ile 10 yaş arasındaki küçük hanımların markası olacak "Baby Shark", alışkın olduğumuz çocuk kıyafetlerinden çok farklı. Kadife, şifon kumaşların kullanıldığı, simlerle, tüylerle, hatta çanla süslenen giysiler küçük hanımların gözdesi olacak gibi. Başlangıçta sadece kız çocukları için elbiseler yapacak olan iki arkadaşın bu işe başlamasına her ikisinin de kız annesi olması ilham vermiş. Kumbasar "Baby Shark"ı keşfedişlerini şöyle anlatıyor: "Yasmin doğduğundan beri bu iş aklımdaydı. Çünkü Türkiye'de çocuklar için pırıltısı, süsü, rengi, özelliği olan bir şey yapılmıyor. Ayfer de aynı şeyi farketmiş. Çünkü o da kız annesi, hem de ikiz. Böylece bu boşluğu doldurmaya karar verdik."

AİLEDEN BÜYÜK DESTEK VAR
İnsanın küçülüp de içine giresinin geldiği elbiselerin tasarımında Kumbasar'ın mankenlik geçmişi çok faydalı olmuş. "Mankenlikten ötürü tekstil sektörüyle hep içiçeydim. Kumaş seçiminden, modeline kadar göz aşinalığım vardı. Ayrıca biz zevkli kadınlarız ne de olsa! İstedik ki, zevkimizi değerlendirelim, boş oturmayalım. Bu kriz döneminde yeni bir işe girişmek çok zor, ama denemekte fayda var."

Aile efradı bu girişimlerini öğrenince büyük destek vermiş, herkes "Tabii ya, harika olur. Bu alanda çok büyük boşluk var, kesin tutturursunuz" demiş. Mehmet Ali Erbil ise daha kıyafetleri görememiş, sadece Kumbasar'ın böyle bir iş yapacağını duymuş.

Buket AŞÇI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır