kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alman takımın Türk amigosu

Ethem Özemreler 1977 yılından beri, Borussia Mönchen-gladbach'ın resmi amigosu
Öz be öz Türk ve futbol fanatiği. Ama tuttuğu takım ne Fenerbahçe, ne Galatasaray ne de Beşiktaş. Ethem Özemreler, "kanının son damlasına" kadar Borussia Mönchengladbachlı. Öyle ki takımı Alman Birinci Ligi'nden İkinci Lig'e düştüğünde üzüntüden 15 kilo vermiş. 63 yaşındaki Ethem Özemreler, yaşadığı ülkede "Manolo" olarak tanınıyor. Kimse, onun aslında Türk olduğunu bilmiyor. "Manolo" lakabını, ünlü İspanyol amigo Manolo'dan almış. 1977 yılından beri takımını, aynı koltukta, kuzey kanadın 16. bölümünde davuluyla ateşliyor. Davulunun özel bir tınısı da var; "Bamm-bamm-bammbamm-bamm"... Özemreler, her pozisyon için özel bir melodi geliştirdiğini söylüyor. "Davulun melodisiyle futbolculara pas bile verdiriyorum" diyecek kadar da iddialı.

Manolo lakaplı Ethem, takımdaki tüm futbolcuları ve teknik heyeti şahsen tanıyor. En sevdiği oyuncu eski kaleci Uwe Kamps. Özemreler Kamps için, "Çok iyi bir insan, çok da iyi bir kaleciydi. Şimdiki kaleciyi çok fazla beğenmiyorum. Kaleden çok dışarı çıkıyor," diyor.

Ethem Özemreler, 1977 yılından beri takımının evdeki her oyununa gitmiş. Ancak şirketinden izin alamadığı için defanslara gidemediğini söylüyor: "Tekstil fabrikasında çalışıyorum. Mesai oldukça yoğun. Böyle olunca defans için her zaman izin almak mümkün değil."

Manolo, bu hayalini gerçekleştirmek için emekli olmayı bekliyor: "Emekli olunca her maça gidebileceğim." Peki sezon aralarında? "Sezon aralarında da Türkiye'ye giderim..."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır