kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bodyguard yurda döndü

Dünyanın en ünlü yıldızlarını koruyan Türk bodyguard Savaş Menteş Türkiye'ye döndü. Kevin Costner'ın oynadığı "Bodyguard" adlı filmin yerlisini çevirmeye hazırlanan Menteş, yakında bir de koruma okulu açacak
Adı Savaş Menteş. Mesleği "Yakın Koruma Teknikleri Uzmanı". Dünyaca ünlü starların hayatını teslim ettiği Savaş Menteş, 1961'de İzmir'de doğmuş. Altı yaşına geldiğinde o dönemin modası gereği ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etmiş. "Ben bir gurbetçi çocuğuyum. 35 yıldır Avrupa'dayım. Avrupalı gibi düşünüyorum ama Türk gibi hareket ediyorum," diyor. Yakın koruma eğitimini İngiltere'de ve ABD'de alan Menteş, mesleğe Filistinli bir bodyguard'tan dersler alarak başlamış. Hala mesleğiyle ilgili gelişmeleri düzenli olarak takip ediyor ve elinde neredeyse bütün uluslararası sertifikalar mevcut. Üstelik 10 yıllık dedektiflik belgesi bile var. Savaş Menteş'in yaptığı iş hayli kapsamlı. Korumakla yükümlü olduğu sanatçı, sporcu ya da iş adamını havaalanında teslim aldıktan sonra, tekrar uçağa bindirip gönderene kadar her şeyinden sorumlu. Mega starlar üzerinde menajerlerinden daha etkili. Dünyanın en ünlü yıldızları Menteş'in uygun görmediği yerlerde bırakın konser ya da gösteri yapmayı, bulunamazlar bile. Onlara gelen telefonlar, kullanacakları havlu, çiçekler, sahne arkası organizasyonları gibi, akla gelebilecek birçok ayrıntı yine Menteş'ten soruluyor...

Savaş Menteş, bolca kaslı, çatık kaşlı, sert bakışlı ve biraz da korkutucu Bodyguard'lardan çok farklı... Karşısındakine sürekli gülümseyen ve mavi gözleriyle insanları rahatlatan Menteş, "Ben Avrupa'da, sicilimin tertemiz olması sayesinde aranan bir isimim artık," diyor.

Menteş, 1.95 metre boyunda ve 110 kilo. Yakın korumalığın Türkiye'de yanlış tanınmasından şikayetçi olan Menteş, bu işi "vurdu kırdı" olarak görenlere de kızıyor ve ekliyor: "Avrupa'da bu işin kuralları var. Oturup kalkmanız, yemek yiyişiniz, kıyafetiniz, kültürünüz ve kullandığınız parfüme kadar dört dörtlük olmalısınız. Evimde 50 çift takım elbise, 10 smokinim var. İlk yardım konusunda çok iyi bir eğitim almanız gerekiyor." Menteş, "Türkiye'de bu konuda eğitime ihtiyaç var. Bu eksikliği doldurmak için yakın zamanda bir koruma okulu açacağım" diyor. "Bodyguard filmi gibi bir aşkınız oldu mu?" diye sorunca, Menteş cevabı veriyor: "Yakın zamanda Türkiye'de bir Bodyguard filmi çevirmeyi planlıyorum. Bu mesleğin inceliklerini anlatan bir film olacak."

İŞTE MENTEŞ'İN REFERANS ALBÜMÜ JACK "GUGUK KUŞU" GİBİDİR
Jack Nicholson, tanıdığım en neşeli starlardan biridir. Avrupa'ya her gelişinde koruması olmam için beni ismen talep eder. Ne kadar yorgun ya da yoğun olursa olsun hep neşeli ve esprilidir. Menteş'in 10 yıllık dedektiflik belgesi var (üstte).

BOND VE DOUGLAS'I KADINLAR KUŞATIR
Pierce Brosnan (James Bond) ve Michael Douglas'ı (sağda) kadınlardan korumak gerekiyor. Nereye gitseler kadınlar etrafında pervane.

MIKE TYSON'A YAZIK OLDU
Mike'la müslüman olduğu için çok iyi anlaşırız. Tyson'ı, Holyfield'in kulağını ısırdığı maçta dışarı ben kaçırdım. Bence kendine yazık etti.

SCHUMI, HAGI VE BEN
Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher'i Almanya'daki yarışlarında otelden alıp arabasına binene dek bizzat ben korurum. Ayrıca G.Saray'ı da Avrupa'da, polisle koordineli olarak hep ben koruyorum.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır