kapat
07.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hiç görmediği babaya saygı

Fatih Terim'in sadece resimlerden tanıdığı kayınpederi Kamuran Aksu, 1975'te THY uçağıyla denize çakılmış ve hayatını kaybetmişti. Aksu'nun can dostlarının her yıl düzenlediği anma törenine bu yıl Terim de katıldı
30 Ocak 1975... 18.45 suları. Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan Bursa uçağı, Yeşilköy Havalimanı'ndaki elektrik arızası nedeniyle ışıkları yanmayan pisti pas geçti. 22 saniyelik bu arıza sonucu rotasını Marmara Denizi'ne çeviren uçak, 37 yolcusu ve 4 mürettebatıyla Ambarlı açıklarında karanlık sulara gömüldü.

27 yıldır hiç aksatmadılar
Uçakta yakınları bulunanlar, olayı duyar duymaz Ambarlı sahillerinde koştu ve gece boyunca bir kurtuluş öyküsüne şahit olmak için beklediler ama nafile. Kazada kurtulan olmadı. Umutlar tükendiğinde terk edilen sahile, bir grup insan 27 yıldır hiç aksatmadan gitmeye devam etti.

Karanfiller Kamuran için
Bu grubun ortak özelliği, Fatih Terim'in hiç tanıyamadığı kayınpederi Kamuran Aksu'nun can ciğer dostları olmasıydı. Her yıl, 30 Ocak'ta birbirlerine bir telefon dahi açmadan bir araya gelen bu insanlar Aksu'yu, soğuk sulara, sıcacık sevgileriyle bir karanfil bırakarak anıyorlar.

Kayınpederinin anılarını dinledi
Trajik kazadan yıllar sonra Aksu'nun kızı Fulya ile hayatını birleştiren ünlü teknik direktör Terim de, bu sevginin büyüsüne kapılarak Ambarlı'daki buluşmalara katılmaya başladı. Dostlarının anlattığı anılardan kayınpederini tanıdı, onlarla gözyaşı döktü.

İstanbul gecelerinin en sevilen adamıydı
Kamuran Aksu, bir trafik kazasında kaybettiği dostunun anma törenine katılmak için uçağa binmişti. Fulya Terim'in babası Kamuran Aksu, Türkiye'nin ilk tango orkestrasını kuran arkadaşı Orhan Avşar'ın 1'inci ölüm yıldönümüne katılmak için uçaktaydı. Eğlenmeyi çok seven Aksu, yakışıklılığıyla gece hayatında tanınmış bir isimdi.

Gümrük işleriyle uğraşan Aksu, dışarıda yemek yemeyi çok seviyor ve buzdolabında enginar suyundan başka bir şey bulundurmuyordu. Tatlı sohbetinin bağımlısı olan dostları da, 27 yıldır 'o sahilde' buluşup sohbetlerine onu da kattılar.

Kamuransız 27 yılın şerefine: En eski dost
İstanbul'un en tanınmış mekanlarından Çiçek Bar'ın sahibi, film yapımcısı Arif Keskiner anma toplantılarını kaçırmayan isimlerden biri. Keskiner, kimi zaman şerefine kadeh kaldırdığı, kimi zaman ardından gözyaşı döktüğü dostu için, "Kamuran'dan sonra birkaç arkadaşımızı daha kaybettik ama kalanlar hâlâ bir aradayız" diye konuştu. Japonya'da olsam yine de gelirdim

'SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ'
Fatih Terim'in kayınpederinin dostlarından biri de Londra'dan gelen İranlı işadamı Ahmet Zadegani'ydi. Bozuk Türkçesi'yle, "O ne güzel bir insanmış ki, sevgisi bizleri yıllardır bir arada tutuyor" diyen Zadegani, dünyanın öbür ucunda dahi olsa hiçbir anma törenini kaçırmadığını söyledi gururla. Ve ekledi; "Seneye yine aynı dostlarla buluşmak umuduyla."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır