kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Yiyin efendiler!
Özelleştirme kapsamına alınan KİT'lerde teknoloji yenileyen yatırımlar durduğu, çalışanların motivasyonu kaybolduğu için üretim fiyat ve kalite yönünden rekabet gücünü kaybetti. Parti örgütlerinin torpilli adamları için buralar birer arpalık olarak daha hoyratça kullanıldı ve zararlar katlanarak büyüdü.

ÇETİN ALTAN
Diş fırçası
Mide ağrılarındaki yaygınlığın bir nedeni kızartmalarla, baharatlı yemeklerse, bir nedeni de ağızlardaki bozukluk... Politika üstünde düşünce yürütenleri bir ağız kontrolünden geçirtseniz, yüzde sekseninin dişlerine bakmadığı çıkar ortaya... At, eşek gibi binek hayvanlarını satın alırken bile dişlerine bakarlar.

HAŞMET BABAOĞLU
Dergi armağandır
Dergileri ise heyecanla, bana sunulan armağanlar gibi görmüş, beklemişimdir. "Yeni sayı çıktı mı?" "Bu ayın dergisi gelmedi mi?" Bu sorular içinde ne heyecanlar barındırır; bilmeyen bilmez! Sandık içinde sandık gibidir dergiler. Hep bir sürpriz taşırlar sanki içlerinde...

ERDAL BİLALLAR
Bu fotoğraf unutuldu!
Türkiye'nin; 1974'te Rum mezaliminden kurtardığı, her ay karşılıksız yüz milyonlarca dolar yolladığı Kıbrıs Türkleri'nden bugün bu şekilde tepki görmesi 65 milyonu yüreğinden yaralıyor...

YAVUZ DONAT
12 dev adam
Aynı süreçte, Berlin'de, Türk Evi'nde bir "toplantı" yapıldı. (27 Ekim) 86 Türk aydını "Türkiye'nin geleceğini" konuştu. Ve toplantının sonunda bir "mutabakat" ortaya çıktı: Avrupa'da bir Türk Üniversitesi kurulmalıdır. Sonra da...

ŞÜKRÜ ELEKDAĞ
F-16 rüşvet olayı
Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Senatör Percy'nin bana telefonla söylediği bu sözler üzerine sanki başımdan aşağı kaynar sular boşandı. Çünkü bu türden iddiaların ortaya atılması, Kongre'de özellikle Yunanistan'ın sözcülüğünü yapan milletvekili ve senatörlerin ellerine Türk Hava Kuvvetleri'nin...

RUHAT MENGİ
Tasarruf mu istemiştiniz?
Efendim Turizm Bakanı Sayın Taşar Londra'ya fuara gidiyor. Yanında milletvekilleri (7 kişi), eşi, gazeteci grubu (10 kişi), müşavirler falan; tam 21 kişi var. Ve gruba 6 gün için 5 Mercedes, bir elçilik makam arabası ve 15 kişilik bir minibüs tahsis ediliyor.

EMİN ÖZGÖNÜL
Vekiller 19 gün tatil yapacak
İktidar partileri, 19 Aralık gününden itibaren, Meclis'i tatile sokmayı hedefliyorlar. Tatil kararı 19 Aralık- 2 Ocak arasında alınacak. Ancak aslında bu tatil, bütçe sonrası ve fiilen 14 Aralık Cuma başlayacak.

İLKER SARIER
Oruç bozmuyormuş!
Veli dayı, bir gökyüzüne bakmış, bir "minessabirin" çekmiş, sonra da inzibatlara dönüp öfkeyle: "Söyleyin ona" demiş... "Benim bilmemneyime güvenip de ikide bir seferberlik ilan edip durmasın!.." Bizimkilerin, Ankara'dan, ikide bir tasarruf tedbirleri açıklaması da buna benzedi... Neymiş, tasarruf paketiymiş!..

ERDOĞAN SEVGİN
"Hüüüp"
"Hüüüp"ün böylesine tepki almasının nedeni plak şirketinin bir hatasından kaynaklandı. Tüm ekranlara önce klibin bir dakikalık özetini göndermişlerdi. Ne akla hizmet bilinmez, 4 dakikalık klipteki öpüşme sahnelerini bir dakikalık klipte defalarca göstermişlerdi.

MEHMET TEZKAN
Demirel: Resmi makamlar kamuoyunu yanıltmasın
Dönemin DYP Genel Başkanı Demirel, iktidara gelirse emeklilik yaşını indireceği sözünü verdi.. İktidara geldi.. Dediğini yaptı.. Emeklilik yaşı 38'e indi.. Ancak SSK verilerine göre ortaya çıkan sonuç korkunçtu.. 30 milyon dolar fazla veren kurum bir yıl sonra 661 milyon dolar açık verdi..

MEHMET NURİ YILMAZ
Din-yorum ilişkisi üzerine
İslâm bilginleri dini "Akıl sahibi insanları kendi tercihleriyle bizzat hayırlı olan şeylere götüren ilâhi prensipler bütünü" olarak tanımlamışlardır. Buna göre gerçek din ilahi olandır, ancak ilahi olan din, insan aklı ve iradesi ile kabul edilir ve anlaşılır.

CAN BARTU
Bu inat niye?
Mustafa'ya ilk yarı 10 top geldi 9'u geri pas oldu, biri de rakibe gitti. İlk yarı bir de kalesinde büyük bir gol tehlikesi yaşadı F.Bahçe ve Rüştü'nün zamanında çıkışıyla kurtuldu. Denizli inatla Ceyhun ile Hakan'ı görmezden geliyor. Neden oynatmıyor bunları?

SELİM SOYDAN
Fener'in iki yüzü
Benim futbol anlayışıma göre, iyi futbol için iki şey gereklidir; önce oyuncunun formda kalması, sonra da ve en önemlisi, özgüveninin tam olması. Sahada saklanmak çok kolay. Nasıl olsa 11 kişi oynuyor. Eğer bir kenara çekilip oyunu takip etmezsen top sana hiç gelmez.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır