kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Vekiller 19 gün tatil yapacak

TBMM'de "Gizli" bir program takvimi üzerinde çalışılıyor. Meclis bu hafta denetim konularını, özlük haklarıyla ilgili Anayasa değişikliğini ve Medeni Kanun'un son bölümünü ele alacak. Gelecek hafta ise kamu borçlanma yasası gündemde. 3 Aralık tarihinden itibaren de 10 gün süreyle 2002 bütçesi görüşülecek ve 13 Aralık günü de, bütçe tamamlanacak.

İktidar partileri, 19 Aralık gününden itibaren, Meclis'i tatile sokmayı hedefliyorlar. Tatil kararı 19 Aralık- 2 Ocak arasında alınacak. Ancak aslında bu tatil, bütçe sonrası ve fiilen 14 Aralık Cuma başlayacak. Şeker Bayramı da araya girince TBMM, 14 Aralık 2001- 2 Ocak 2002 tarihleri arasında, tam 19 gün süreyle tatil yapmış olacak.

Meclis'in bir an önce ve sayıları giderek artan uyum yasalarını çıkarması gerekiyor. Tütün yasası, yerel yönetimler ve İhale kanunları da bekliyor. Komisyonlardan geçip Genel Kurula gelen yüzlerce tasarı ve teklif var.

Meclis bu dönem genellikle hızlı çalıştı. Anayasaya "sıkıştırılan hatalar" dışında övgü aldığı da oldu. Ancak bu ortamda 19 gün süreyle tatil yapmak, kamuoyuna biraz zor anlatılacak.

Yumurtanın nohut kadar değeri yok
TBMM'de yarın yumurta üreticilerinin sorunları ele alınacak. 34 sayfalık bir rapor hazırlayan milletvekilleri, Maliye Bakanı Sümer Oral ile de görüşüp "Nohutta KDV yüzde bir. İşlenip leblebi yapılsa da oran değişmiyor. Yumurtada ise yüzde 8" dediler. Oral, konuyla ilgileneceğini söyledi. Ardından, Gelirler Genel Müdürlüğü'nden TBMM'ye bir yazı ulaştı. Yazıda "Yumurtadaki KDV'nin düşürülmesi, diğer sektörlere örnek olacağından mümkün değildir" deniliyordu. Maliye, yumurtaya "Nohut" kadar değer vermedi...

Kalp profesörünün apandisiti patladı
DÜNYACA ünlü kalp profesörü Stephan Schcidt, Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın misafiri olarak geçen hafta Bodrum'a geldi. New York Hospital Cornell Medical'da görevli Prof. tatilin tam ortasında bir talihsizlik yaşadı. Gece saat 22.00'de apandisti patladı ve Bodrum Universal Hospital'a kaldırıldı. Başhekim Prof. Murat Öz Eryiğit, meslektaşını ameliyata alıp sağlığına kavuşturdu. Konuk Prof. ülkesine dönerken, Türk doktorlarına övgüler yağdırıyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır