kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Dekorasyon kralı

Ünlü savaş muhabiri Rivera da evini iç mimar Metin Kaşo'ya emanet etti. 200 bin dolarlık dekorasyon Kaşo'nun gururu
Ünlülerin dekorasyoncusu olarak tanınan Metin Kaşo, Amerika'daki başarılarına bir yenisini ekledi. Kendine özgü tasarımlarıyla yurtdışında başarıdan başarıya koşan 56 yaşındaki iç mimar, Fox TV'ye transfer olan ünlü savaş muhabiri Geraldo Rivera'nın evini tam 200 bin dolara (310 milyar Türk Lirası) döşedi. Metin Kaşo, ünlü gazetecinin niçin kendisini tercih ettiğini şöyle anlatıyor: "Bir yıl önce ünlü Amerikan iç mimarları Michael Reeves ve Robert Marinelli New York'ta 14. Cadde'de RM-MR ismiyle bir mağaza açtılar. Mağazanın tüm ürünlerini Türkiye'den ben gönderiyorum. Rivera, New York'ta yeni yaptırdığı evine mobilya bakmak için mağazaya gelmiş ve modelleri çok beğenmiş. Sipariş verdi. 1920'lerin çizgisini taşıyan mobilyaları seçti. 25 işçimle 5 ay çalıştık. Ürünlerde çizgili ceviz ağacı kullandık. Kendisine ürünlerin fotoğrafları yolladım. Çok beğendiğini belirten bir teşekkür mektubu gönderdi. Sipariş yola çıktı, 18 gün sonra Rivera'nın evinde olacak. Türkiye'den de 4-5 işçimi de monte işlemi için Amerika'ya gönderdim."

SADELİKTEKİ İHTİŞAM
Kaşo'nun yurtdışındaki başarıları saymakla bitmiyor. Berlin'deki Mitsukuşi antika mağazasının dekorasyonunu yapan Kaşo mağazada tanıştığı ünlü tasarımcı Robert Marinelli ile New York'ta World Dessing mağazasını açtı ve o günden sonra dünyaca tanınmış bir isim oldu.

Tarzını, 'sadelikteki ihtişamı yakalamak' olarak tanımlayan Kato, bol ödüllü meslek yaşantısını kısaca özetliyor: "Tarzımız dünyada kabul gördü. New York'taki mağazamızı gezenler modellerimize aşık oldular. Siparişleri yetiştiremez olduk. İş yerleri, evler ve lüks teknelerin dekorasyonunu yapmaya başladık. 1999 yılında dünyanın en önemli fuarlarından Decorex'te 'Best Of Decorex USA' ödülünü aldık. Londra'da mükemmeliyet ödülünü kazandık."

Mert İNAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır