kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Korkaklık!

Türkiye-Avusturya maçları, sadece Dünya Kupası'na katılma yolunu açmayacak, FIFA'yı zorlayan, şiddete dönük sorunları da gündeme getirecektir. Avusturyalı futbolcular korkak. Milli formadan kaçtılar. Bariç, 39 yaşındaki Vukoviç'i ilk kez milli maçta oynatmaya mecbur kaldı. Bizde, G.Saray-Juventus maçında 20 bin polis vardı. Bu ortama antrenmanlıyız.

- İsrail'deki olaylarda seyirci tahriki var mıydı?

- Maç öncesi polemikler İsrailli seyircileri çıldırttı. 35 bin kişi Avusturya Milli Marşı'nı ıslıklayarak saygısızlık gösterdi. Ama bunlar Avusturya Spor Bakanı ve Heider gibi aşırı sağcıların protokol tribününe gelişiyle başladı. Bugün İsrail Avusturya'dan elçisini çekmiş durumda. Yani siyasi soğukluk da vardı.

- Spor, ilişkiyi yumuşatamaz mıydı?

- Hayır. Çünkü Avusturyalılar İsrail'in gelenekleriyle de oynayarak gülünç duruma düştüler. Avusturya Federasyonu, maç için geldiklerinde dini bayram (Shabbat Günü) yüzünden ateş yakılmadığı için sıcak yemek yiyip yemeyeceklerini sordu. İsrailliler de "Ölü bir şehre geldiklerini mi sanıyorlar?" diye işi alaya aldılar. Ama Avusturyalılar en lüks otelin garantisine rağmen kendi elçiliklerinin mutfağında yemek bulundurulmasını istediler. Jerusalem Post Gazetesi de "Avusturya kötü sonuca kılıf mı hazırlıyor?" diyordu. Bakalım, biz Afganistan'a asker yollama kararımızın tepkisini rövanşta nasıl alacağız?

- Revivo bu maçta neler hissetti?

- Revivo, F.Bahçe taraftarının kendi sahasındaki moral gücüne öyle alışmış ki, gazetecilere "Seyircimizin güçlü desteğiyle Avusturyalılar birbirlerine ne dediklerini anlayamadan, uyum sağlayamadan gürültüde kaybolacaklar" dedi. Ama tersi oldu. Revivo da "Bizim acımızı Türkler dindirir" dedi.

- FIFA tarih değişikliğinde haklı mıydı?

- Aslında İsrail-Avusturya maçı 7 Ekim'de yani Karadeniz'de Ukrayna füzesiyle düşürülen Rus uçağı faciasından üç gün sonra oynanacaktı. Ancak FIFA uçak olayında panikledi; maçı üç hafta öteye attı. Kafalarda yeni bir 11 Eylül terörü esti. Ardından turizm bakanı Rehavam Zeevi'nin Tel-Aviv'de bir otelde öldürülmesini ve İsrail'in Araplar'a baskısının tepkilerini gündeme getiren gazeteler, "Bu maç normal ortamda oynanmaz" damgasını vurdu. Hapoel-Chelsea maçına üç yabancı ülkeden 6 Chelseali oyuncu gelmedi. Kulüp de onların korkusuna saygı gösterdi. Ardından 9 Avusturyalı futbolcu İsrail'e gitmeyi reddetti. Avusturya tarafsız saha istedi. Ama her türlü garanti verilince FIFA maçın İsrail'de oynanacağını açıkladı.

Ancak Avusturyalılar o kadar korkaktı ki, Bariç "Oyuncularım 11 Eylül olaylarından önce de oraya gitmeyi istemiyorlardı" dedi. Avusturya'nın Standard Gazetesi de "Bütün ülkelerin sporcuları, İsrail'e gidiyor; biz hariç! Neden?" sorusunu soruyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır