kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Terim'e 2. darbe

Milan Başkanı, 30 milyon $'lık film alarak Gori'yi iflastan kurtardı ve Terim'in Fiorentina'ya süper menajer olma olasılığını engelledi
Pazartesi günü Fatih Terim'in teknik direktörlük görevine son veren Milan Başkanı Silvio Berlusconi, aynı gün Terim'e ikinci darbeyi vurdu. İtalya Başbakanı ve Milan Başkanı Berlusconi, Terim'in Fiorentina'dan ayrılmasına neden olan Gori'yi iflastan kurtararak, deneyimli hocanın Fiorentina'ya olası transferine de gölge düşürdü.

Gori'nin imdadına Berlusconi yetişti
İflasın eşiğinde olan Gori, pazartesi günü, düşük kalitedeki filmlerini Berlusconi'ye sattı, bu sayede Fiorentina'nın Benetton Grubu veya bir Arap Bankası'na verilmesi ihtimalini erteledi. Oysa, Fiorentina Kulübü'nü alacak grup, başkanlığa Fiorentina ve Milan'da Terim'le birlikte birlikte görev yapan Giancarlo Antognoni'yi getirecekti. Antognoni ise Fatih Terim'in mor menekşeli kulübe 'süper menajer' sıfatıyla dönmesini sağlayacaktı.

Fiorentina'da kriz hâlâ sürüyor
Bu arada, Fiorentina Kulübü İkinci Başkanı Luciano Luna'nın Floransa Belediye Başkanı'ndan maddi destek istediği öğrenildi. Bu talep, Floransa kulübündeki kulüpteki sıkıntının sürdüğünü ve Antognoni-Terim olasılığının gerçekleşebileceğini gösteriyor.

'Beni aramadılar'
İtalya'nın ANSA Haber Ajansı'na Terim şu açıklamayı yaptı: "Görevime son verilmesine hiç şaşırmadım. Fakat en son bana haber verdiler. Yine de Milan'lı yöneticilere bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" Bu arada Terim, 2. Başkan Galliani ile yapacağı görüşmeye gitmedi.

'Haçlı Galliani'
Corriere dello Sport Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İtalo Cucci, dünkü yazısında Galliani'nin, "Milan, Milanlılarındır" demesine tepki gösterdi. Cucci, "Türk'e karşı haçlı Galliani'nin garip öyküsü" başlıklı yazısında, Milan 2. Başkanı'nın, takımın başına Ancelotti'nin gelmesi için oyunlar çevirdiğini vurguladı.

Taraftar bölündü
Terim ve Ancelotti için Milanlı taraftarların ikiye bölündüğü öğrenildi. La Repubblica gazetesi bu konuda yapılan anketlere dikkat çekerek, "Terim'in takımın başından ayrılması taraftarlar arasındaki zıtlaşmaların tetiğini çekti. Terim'e destek, Ancelotti'ye tepki" yorumunu yaptı.

Doğru yapmadılar
G.Saray Başkanı Mehmet Cansun, Terim'in kovulması ile ilgili olarak, "Yaşananlar onların arasındaki olay. Her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var, onların yoğurt yiyiş şekli de öyle demek. Ama bir şeyi doğru yapmadıkları bir gerçek" G.Saray'ın eski futbolcusu Hagi de, Fatih Terim'e destek çıktı.

GALİP ÖZTÜRK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır