kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sezer Tacikistan'da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dün resmi bir ziyaret için Tacikistan'a gitti.
Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahmanov ile 1.5 saat süren görüşen Sezer, Türkiye'nin Tacikistan'ın yanında olacağını belirterek, Afganistan'daki Taliban rejiminin de Afganistan gerçeğine uymadığını söyledi. Rahmanov ise "Yeni hükümette Taliban'a yer olmamalıdır. Sezer de bu fikri destekledi. Biz, BM'nin bu konuda daha aktif olmasını istiyoruz. Afganistan'a komşu ülkelerin de destek vermesini istiyoruz'' diye konuştu. İki cumhurbaşkanı arasında ortak bildiri ile ''Uluslararası terörizm ve uyuşturucu madde kaçakçılığı ve örgütlü suçlarla mücadele alanında işbirliği'' anlaşması imzalandı. Sezer bugün Tacikistan Başbakanı Akil Akilov ve Afganistan'ın devrik Devlet Başkanı Burhaneddin Rabbani ile görüşecek.

Bu arada Dışişleri Bakanı İsmail Cem ise dün gittiği Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi ve Türk-Yunan işadamları toplantısının açılış törenine katıldı. Cem ve Papandreu toplantıda işadamlarının iki ülke ilişkilerinin düzelmesi yolunda atmış oldukları adımlardan cesaret aldıklarını söylediler.

MÜŞERREF İSTANBUL'A UĞRADI
Tüm bu diplomatik temaslar sürerken Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref de Fransa'ya giderken İstanbul'a uğradı. İstanbul'da 45 dakika kalan Müşerref, "Terörle mücadelede Pakistan, Türkiye ve dünya koalisyonu ile birlik içindedir" dedi. 15 dakika Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel görüşen Müşerref, Türkiye'den ayrıldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır