kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aydın'a iade-i itibar

Bayındırlık Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa eden Koray Aydın'ın milletvekilliğinin düşürülmesi Meclis'te yapılan oylamada reddedildi
Vurgun Operasyonu nedeniyle Bayındırlık Bakanlığı görevinden istifa eden MHP Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifa dilekçesi, TBMM Genel Kurulu'nda dün yapılan oylama ile reddedildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklaması doğrultusunda, Aydın'a "itibar iadesi" niteliği taşıyan oylamada 10 DSP'li ve 2 ANAP'lı muhalefetle birlikte Aydın'ın milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy kullandılar.

Bayındırlık Bakanlığı'ndaki ihale yolsuzluklarına ilişkin Vurgun Operasyonu sürerken, kendisine yöneltilen "nüfuzunu kullandığı" yolundaki suçlamalar üzerine, hükümetin ve bakanlığının daha fazla yıpratılmasını önlemek gerekçesiyle kabinedeki görevinden ayrılan Aydın, 5 Eylül'de TBMM Başkanlığı'na sunduğu dilekçe ile milletvekilliğinin de düşürülmesini istemişti. Başbakan Bülent Ecevit, gösterdiği "onurlu tavır" nedeniyle Aydın'ı kutlarken, MHP yönetimi de, Aydın'ın talebi doğrultusunda milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy kullanacaklarını açıklamıştı.

ORTAKLARI ECEVİT TEMSİL ETTİ
Genel Kurul'da dün işari yapılan oylamaya hiçbir parti grubu "tam kadro" katılmadı. Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'ın katılmadıkları oylamada, Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan hazır bulundu. Oylama sırasında özellikle AKP'den çok az sayıda milletvekilinin Genel Kurul'da olduğu dikkat çekti. Oylama sonucu açıklandıktan sonra MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, Ecevit'in elini sıkarak, desteğinden dolayı kendisine teşekkür etti.

DSP VE ANAP'TAN 12 FİRE
DSP'den Emin Karaa, Ali Arabacı, Kemal Vatan, Sadık Kırbaş, Ramis Savaş, Ahmet Arkan, Rıdvan Budak, Ertuğrul Kumcuoğlu, İsmail Aydınlı ve Yekta Açıkgöz ile ANAP'tanNurettin Dilek ile Sebgetullah Seydaoğlu istifanın kabulü yönünde oy kullandı.

MHP kanadında ise, Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Adnan Uçaş, Esat Öz, Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Çınaroğlu, Genel Muhasip Yardımcısı Mustafa Enöz ile yurtdışında bulunan Cemal Enginyurt, Mehmet Telek, Mesut Türker, Edip Özbaş, Sait Gönen ve Sadi Somuncuoğlu oylamaya katılmadı. Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ise oy kullanmayarak tarafsız kaldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır