kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

400 uzman kanseri tartıştı

İstanbul'un en büyük hastanelerinden birisi olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen, "1. Geleneksel Tıp Günleri Kongresi" Maltepe MAKSEV'de başladı.
3 gün sürecek kongreyle ilgili bilgi veren hastane Başhekimi Opr. Dr. Muzaffer Yıldız, bu yıl ilki düzenlenen kongrenin konusunun "Onkoloji - Kanser araştırmaları" olduğunu belirterek, ülke çapında faaliyet gösteren çeşitli hastane ve üniversitelerden, konusunun uzmanı yaklaşık 400 doktorun katıldığını söyledi. Dünyada, özellikle yoksul ve gelişmekte olan ülkelerde, her yıl yaklaşık 14-15 milyon insanın kansere yakalandığını belirten Başhekim Opr. Dr. Yıldız, "Ancak, ne yazık ki ülkemizde bilime, araştırmaya önem verilmemekte ve bu amaçla gereken yatırımlar yapılmamaktadır. Uzmanlık ve doçentlik için çalışma yapmak isteyenler maalesef kendi maddi olanaklarıyla ve yetersiz ekipmanlarla karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi.

Dün kongrede, "erken evre", "küçük hücre dışı akciğer kanserinde tanı ve evreleme", "radyolojik evreleme" ile "tanı ve evrelemede yeni yöntemler" konuları işlendi. Oturumlara Dr. Benan Çağlayan, Dr. Nihat Kodallı, Dr. Kerim Sönmezoğlu, Dr. Cem Mat, Dr. Sıdıka Kurul, Dr. Gültekin Kaner ve Dr. Ethem Nezih Oral konuşmacı olarak katıldı.

Kaan ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır