kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Patlamayı adli tıp çözecek

Eminönü'deki Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümüne yol açan patlamanın bombadan mı, yoksa tüpten mi kaynaklandığı hala belirsizliğini koruyor
Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin 15 sanığın yargılandığı davaya dün devam edildi. Mahkeme Heyeti, patlamaya gaz sıkışmasının mı, yoksa bombanın mı yol açtığının belirlenmesi için dosyanın, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilmesine karar verdi.

İstanbul 4 No'lu DGM'de görülen davada söz alan itirafçı sanık Alaattin Öget, Mısır Çarşısı'nda patlamaya el yapımı, boru tipi ve parça tesirli bombanın neden olduğunu, bombayı Abdülmecit Öztürk, Pınar Selek ve kendisinin birlikte yaptıklarını ileri sürdü. Duruşmada söz alan sanık avukatı Bahri Belen ise, sanık Alaattin Öğet'ten, ''Mısır Çarşısı'na bomba konulurken ve bomba yapımı sırasında bizzat bulunup bulunmadığının'' sorulmasını istedi. Bu soruya önce yanıt vermekten kaçınan Öğet, mahkemeye gönderdiği dilekçesinde olayı tüm ayrıntısıyla anlattığını bildirdi. Öğet, avukat Belen'in sorusunda ısrar etmesi üzerine de ''Mısır Çarşısı'ndaki boru tipi, parça tesirli bomba el yapımıydı. Bombayı, Abdülmecit Öztürk, Pınar Selek ve ben hazırladık. Bombayı Mısır Çarşısı'na, Abdülmecit Öztürk ile Pınar Selek koydu'' dedi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Veli SARIBOĞA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır