kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yasemin bayıldı

Sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, son rekor denemesinde 72 metreye daldı. Yüzeye çıkarken baygınlık geçirince başarılı olamadı
Yunanistan'ın İstanköy Adası açıklarında 30 Ekim'de hava muhalefeti nedeniyle rekor denemesini gerçekleştiremeyen sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, bu kez Bodrum Yalıçiftlik açıklarında 'Malzeme Destekli Sabit Ağırlıkla Serbest Dalış' kategorisinde rekor denemesi yaptı. Dalkılıç, öğle saatlerinde 'yalnızca palet desteği' ile 72 metreye daldı. 72 metreye konan plaketi almayı başaran balıkkız, yüzeye çıkışında bayıldı. Plaketi yüzey hakemine veremeyen Dalkılıç'ın rekor kırma girişimi başarısız oldu.

SUYUN SOĞUKLUĞU ETKİLEDİ
Rekor denemesinden bir süre sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dalkılıç, rekor kıramamasında suyun soğukluğunun en önemli etken olduğunu kaydetti. Bundan önce aynı kategoride 68 metreye dalarak rekor kırdığını hatırlatan Dalkılıç, "O rekoru kırdığımda da suyun soğuk olması nedeniyle zorlanmıştım. Bu aylardaki denemelerimi suyu daha sıcak olan denizlerde yapmam gerekir. 72 metreye inildiğinde suyun soğukluğu çok etkili oluyor" dedi.

"Malzeme destekli sabit ağırlıkla serbest dalış" kategorisinde 7 Kasım 1999'da 68 metreye dalan Yasemin Dalkılıç, ilk rekorun sahibi olmuş, daha sonra ABD'li Tanya Streeter 70 metre ile rekoru geliştirmişti.

'Federasyon beni sinirlendiriyor'
Yasemin Dalkılıç, dalışları için "Bunlar rekor değil, uluslararası standartlara uymuyor" diyen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Harun Sevinç'e Aktüel dergisinin bugün çıkan sayısında cevap verdi. "Sevinç'in konuşmaları beni gerçekten çok sinirlendiriyor" diyen Dalkılıç şu açıklamayı yaptı:

CMAS'IN İŞİ SERBEST DALIŞ DEĞİL
"Serbest dalışla ilgili bir bilgi eksikliği var. Federasyonun problemi, Dünya Sualtı Federasyonu CMAS'ın temsilcisi olması. Çünkü CMAS 1976'ya kadar serbest dalış üzerine çalıştı, sonra 'sabit ağırlık kategorisini' tescil etmeye karar verip diğer kategorilerden çekildi. Bu arada serbest dalışa yönelen başka organizasyonlar kuruldu. Biri de benim bağlı olduğum FREE.

CMAS'a son rekor 1996'da tescil ettirildi. Sonraki tüm rekorları FREE tescil etti. Serbest dalışta bir rekor için 10-15 güvenlik dalgıcı suda değişik derinliklerde bekler. Bu kadar büyük organizasyonun olimpik olması da mümkün değil. CMAS bu yüzden bu işten çekildi. Benim için önemli olan rekorlarımın uluslararası TV kanallarında gösterilmesi ve yaptığım işin çok özel ve önemli olduğunu hissetmem."

Zeki ÖZKESKİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır