kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hem Milan'a hem reklama veda

Fatih Terim, iki Telsim reklamının ardından da çalıştığı takımdan ayrıldı. Terim Milan'a veda ederken son reklam filminin yayını da durduruldu
Telsim, Fatih Terim'li reklamlarıyla büyük sükse yaptı. Ancak ne acı tesadüf ki büyük beğeni toplayan reklamlar Terim'e hiç yaramadı. İmparator, ilk reklam filminden sonra Fiorentina'dan ayrıldı. 18 Haziran'da Milan'la Terim'in yolları kesişti. UEFA Kupası'nda dolu dizgin Milan ligde tekliyordu. Medya, "Bugün, yarın kovulur" şeklinde papatya falı açıyordu.

Telsim bu arada Terim'le 1.5 milyon dolara malolan ikinci bir film çekti. Ama Milan'ın ligdeki durumu filmin vizyona girmesini sürekli erteletiyordu. 20 Ekim'de Milano'da İnter-Milan derbisi vardı. Terim için kader maçıydı. Milan ilk 45 dakikasını 1-0 yenik kapattığı derbiyi ikinci yarıda oynadığı müthiş futbolla 4-2 kazandı. Bıçak sırtında yürüyen Terim rahatlamıştı. Telsim yetkilileri de beklettiklerini reklamı iyi bir zamanlamayla vizyona soktu. Reklam müthişti. Ama konusu sanki İmparator'un başına geleceklerin habercisiydi.

Reklamda küçük bir çocuk, Terim'in arabasını "Sinyor Terim sizden bir imza alabilir miyim?" diye durduruyordu. Adının Giovanni olduğunu söyleyen Milan formalı çocuk Terim'e akıl veriyordu: Asları kenarda oturtun.. Yedekleri oynatın. Takımı defansa çekin..

Terim, "Bakacağız" deyip arabasıyla uzaklaşırken Giovanni cebinden çıkardığı telefonla aradığı arkadaşına şöyle diyordu:

"Hey Carlo.. İşlem tamam, İmparatore'yi ikna ettim beni dinleyecek."

Kimdi bu Carlo.. Başkan Berlusconi'nin, "Bebeğim" dediği Carlo Angelloti miydi?.. Milan'ın başına geçme şansını sezon başı Terim'e kaptıran Angelotti mi küçük Giovanni'yi görevlendirmişti?. Sonuç; Fatih Terim dünya kulübüne yakışmayan bir davranış biçimiyle görevinden alındı. Milan'ın başına da Angelotti geçti. Yeni bir Telsim reklamından sonra Terim'in yine görevden ayrılması işin ilginç yönüydü.

Şimdi reklam filmi yayından kaldırıldı. Ama Telsim de reklamın yaratıcısı Ali Taran Creatif Workshop da aynı fikirde: "Reklamın Kasım sonuna kadar yayında kalması planlanıyordu. Terim'in görevden ayrılışı büyük talihsizlik. Ama yine de yeterince oynadı. Bizim amacımız Telsim ile Terim'i biraraya getirmekti ve bu amaca da ulaşıldı."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır