kapat
08.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Devletin altın makası Ahmet Şağar olacak

Devleti, 50 dolarlık yurtdışı harcını yaratan Başbakanlık Müsteşar Ahmet Sağar küçültecek
IMF'den ve G-7'lerden sağlanacak ek dış finansmanın kaderini belirleyecek, "devlet harcamalarının küçültülmesi operasyonu" Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'a emanet edildi.

Şağar, bütçe ve mali kontrol alanındaki uzmanlığının yanı sıra, devlet personel rejimi konusunda da deneyimli bir isim olarak tanınıyor.

Başbakanlık'ta tam bir "kapalı kutu" olarak tanımlanan Şağar, 51 yaşında ve Mülkiye ekolünden geliyor. 1976 yılında Maliye müfettişliğine başlayan Şağar, 1984 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı, 1987 yılında genel müdür yardımcısı oldu. Şağar, 1988 yılında Devlet Personel Başkanlığı'na atandı.

İki yılı aşkın süredir Başbakanlık Müsteşarlığı görevini sürdüren Ahmet Şağar, Sayıştay Başkanlığı'na da adaydı, ancak daha sonra adaylıkta ısrarcı olmadı.

Bu yıl özellikle gelir arttırıcı önlemler paketi üzerinde yürüttüğü bireysel çalışmalarla dikkati çeken Şağar, bir ara vergi ve sigorta beyannamesi veren mükelleflerden sabit tutarda pay kesilmesi önerisi ile gündeme geldi. Ancak bu öneri kabul görmedi. Buna karşın yurtdışına çıkışlarda alınan 50 dolar harç uygulaması yürürlüğe girdi. Şağar ayrıca kamuda taşıt operasyonuna da imza attı. Kurumlardaki taşıt sayısının azaltılması ve belirli kademelerin altındaki bürokratlara makam otomobili tahsis edilmemesi uygulaması da Şağar tarafından şekillendirildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır