kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Topbaş'ın vaadi: İstanbul'a Sydney tipi görkemli opera binası

atv Haber Müdürü Fuat Uğur'un yönettiği Adaylar Anlatıyor adlı programın dünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş idi.
Topbaş, önce rakibi CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına cevaplar verdi.
Ardından son beş yılda gerçekleştirilen projelerin kapsamını ve anlamını anlattı.
Kadir Bey tuhaf bir aday: Siyasetçilerin çoğu gerçekleştirmeleri mümkün olmayan projeleri bile sayıp dökerler. Hayalleri, gerçekmiş gibi anlatırlar.
Topbaş'a ise tekrar İstanbul'a başkan olursa neler yapacağını anlattırmak zor oldu.
Derken ağzından iki projenin sözünü aldık:
1) Küçük Çekmece ve Maltepe/Kartal açıklarına iki suni ada kurulacak. Bu adalarda çeşitli eğlence yerleri ve lokantaların yanı sıra miting alanları da olacak. (Bu proje daha önce az da olsa medyada yer almıştı.)
2) Öteki projeyi ise ilk kez dün açıkladı: Ben ısrarla Harem/Haydarpaşa mevkisinde neler yapacaklarını sordum. Topbaş nihayet baklayı ağzından çıkardı:
Avustralya'nın Sydney kentindekini andıran büyük, görkemli ve mimari açıdan çekici bir opera binası yapmayı düşünüyor.
Tabii bu projenin siyasi (ve kültürel ) bir arka planı da var: Hatırlarsanız, Kılıçdaroğlu "Eğer seçilirsem, İstanbul'a büyük bir opera binası yaptıracağım" demiş, ardından da Kadir Topbaş için "Hayatında hiç operaya gitmiş midir" diye sormuştu.
Kadir Topbaş da "Ben İstanbul'da yetişmiş bir kişiyim. Çocukluğum, gençliğim, hayatım hep bu kentte geçti. O daha Tunceli'deyken biz bunları biliyorduk" diye karşılık vermişti.
Tabii bu atışmanın arka planında, CHP'lilerin "Kültüre, sanata biz önem veririz, AKP ayak takımının partisidir" şeklindeki söylemleri yatıyor.
Ancak siyasilerin atışması İstanbul'a yaramış görünüyor: Kim başkan seçilirse seçilsin (ki yüzde 50 ile Topbaş seçilecek görünüyor) kent görkemli bir opera binasına sahip olacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın