kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kardemir stok hatasına düşmedi, kârını artırdı

17.03.2009
Türkiye'nin en önemli demir-çelik üreticilerinden Kardemir, Erdemir'in aksine krize düşük stokla girince kârını artırmayı başardı. Kardemir, 2008'de 257 milyon TL kâr elde etti..
Kardemir, küresel krize yüksek stokla yakalanmayınca kârlılığını sürdürmeye devam etti. Yüksek stok maliyeti ve açık pozisyonu nedeniyle son çeyrekte 1.19 milyar TL zarar eden Erdemir'in aksine Kardemir, iyi stok yönetimiyle kârını korudu. Kardemir, 2008'de kârını geçen yıla göre yüzde 106 artırarak 257 milyon TL'ye çıkardı. Krizin ağırlaştığı ve sanayinin çarklarının yavaşladığı son çeyrekte şirket, kârını bir önceki aya göre yüzde 14.4 artırmayı başardı.

'STOKLARI İYİ YÖNETTİK'
Şirketinin 2008 performansını değerlendiren Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz, başarılarını iyi stok yönetimi ve ürün çeşitliliğine gitmelerine bağladı. "Günün şartlarına göre satış yaptık. Mamul stokuna yönelmeden üretimimizi planladık" diyen Kılavuz, "Geçen yıl mamul fiyatları çok pahalıydı. Bu nedenle stoklarımızı şişirmedik. Kârlılığımızın artmasında ürün çeşitliliğine gitmemizin de çok önemli katkısı oldu. Geçmişte ray, büyük boy profil gibi ürettimine yöneldik" dedi. Türkiye'nin en kurumsal şirketlerinden biri olduklarını söyleyen Kılavuz, "Kardemir'de 3 bin 800 kişi çalışıyor. Ekip halinde, verimliliğimizi artırarak bu başarıyı sağladık" dedi. Kılavuz kur zararlarının ise geçmiş yıllardan kalan borçlarının yeniden yapılandırılmasından kaynaklandığını belirtti.