Çanakkale Savaşları'nda çekilen ve iki Türk askerini gösteren fotoğraf, Edirne'den Kars'a kadar her yerde duvarları süslüyor.
Türk askerinin ne zorlu şartlar altında bir zafer kazandığını, nasıl direndiğini anlatan fotoğrafın başına gelenler de başlı başına bir destan haline geldi. Fotoğrafın orijinali ODTÜ öğretim görevlisi olan Bülent Yılmazer tarafından Türkiye'ye getirildi.
Sonra bunların asker değil çöpçü olduğu iddia edildi. Orijinal oldukları belirlendi ama fotoğraftakilerin torunları olduğunu öne sürenler hak iddia ettiler. 2 bin dolar taksitle fotoğrafları Alman pilotun oğlundan satın alan Bülent Yılmazer ve yayıncı Mehmet Demirkol ise tehditler aldı, hukuki kavgalar vermek zorunda kaldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde konuşan yayıncı Mehmet Demirkol, "TSK gerçek olduğunu onayladı. Bazı dergiler sahte bazıları gerçek diye kapak yaptı" derken Yılmazer ise " Herkes istediği gibi kullanıyor. İyi amaçlarla kullandıkları için telif için peşine düşmüyoruz" şeklinde konuştu.
300 FOTOĞRAFA 2 BİN DOLAR VERDİ TAKSİTLE ÖDEDİ Yılmazer, Alman pilot Emil Meinecke'ın Kanada'da yaşayan oğlundan 300 fotoğrafı 2 bin dolara aldı ve parayı taksitle ödedi. Yılmazer'in ifade ettiğine göre o tarihte Genelkurmay arşivlerinde ise Çanakkale ile ilgili sadece 22 fotoğraf bulunuyordu.