Pirinci 10 dakika haşlayın. Cam bir kasenin içine kıymayı, soğumuş pirinci, kaşar peynir rendesini, rendelenmiş soğanları, kekik, karabiber ve tuz koyun. Daha sonra maydanozları ince ince kıyın ve içine ilave edin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızartın.
Malzemeler
* 500 gr. kıyma
* Tuz
* 3 adet soğan
* Karabiber
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 2 adet yumurta
* Yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay bardağı un
* * *
Kalp pastası Kek için yumurtaları çukur bir kasede çırpın. Üzerine yoğurt, kakao ve tozşeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin. Unlanıp yağlanmış kalp şeklindeki kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Şerbet için tozşekerle suyu 5 dakika kaynatın, ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğutun. Soğuk şerbeti sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın. Krema için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
Şerbeti için:* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için:* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1.5 su bardağı süt
* Yarım paket vanilya
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 13 Şubat 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/13/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.