kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çikolatalı bisküvi

Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp, silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.

Malzemeler
* Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı fındık
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un

* * *
Beşamel soslu tavuk börek

Beşamel sos için un ve yağı kavurduktan sonra içine sütü ilave edin, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içine önceden haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurduktan sonra içine domates, sarmısak ilave edip 5 dakika pişirin. Bu arada yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp, üzerine bir kat daha yufka koyun, üzerine zeytinyağı sürün. Yufkayı dörde kesip içine hazırladığınız beşamelli iç malzemeyi koyup, sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üstüne sosunu döküp, 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
* 5 adet tavuk budu
* 4 adet yufka
* 4 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 3 diş sarmısak
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* Karabiber
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın