Bir su bardağı lor peynirini, rendelenmiş iki salatalığı, bir demet ince kıyılmış dereotunu, yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak doldurun. Sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek, lor peynirli karışımı çıkarın. Üzerini kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
1 su bardağı lor peyniri
* 2 adet salatalık
* 1 demet dereotu
* Yarım limonun suyu
* Tuz
* Kırmızıbiber
* * *
Rosto
Etin sığacağı bir tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup, kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa margarini ekleyin, içine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edip, sürekli karıştırın. Sonra salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Son olarak eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Yaklaşık 1 saat ağır ateşte pişirin. Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına çıkarın. Dilimleyin. Pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.
Malzemeler
*
750 gr. dana nuarveya kontrfile
* Yarım çay bardağısıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* 2 çorba kaşığımargarin
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı un
* 5-6 su bardağı suveya et suyu
* 1 demet tazemaydanoz sapı
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 6 Şubat 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/06/gny/haber,1C267E09948C4B68BC08F71BADE3443F.html
Tüm hakları saklıdır.