Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip, ocağa koyun. Tuzunu da ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan beş dakika sonra ocaktan alın. Küçük bir tavada yağı eritin. Kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine döküp servis yapın.
Malzemeler
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
* Yeteri kadar su
* Kırmızı biber
* Tuz
* * *
Baharatlı pilav
Pirinci kaynamış tuzlu suda 15 dakika pişirip, süzün. Birkaç dakika soğuk suyla çalkalayın. Tekrar süzün. Tencerede tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. İki dakika karıştırıp, pirinci ekleyin. 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını kızdırın. Dolmalık fıstığı ve antepfıstığını kavurun. Tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave edin.
Malzemeler
*
1 su bardağına yakın pirinç
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet anason yaprağı
* 4 adet karanfil
* 2 çubuk tarçın
* 1 tutam safran
* 6 kakule tanesi
* 1 çorba kaşığısıvıyağ
* 50 gr. dolmalık fıstık
* 50 gr. antepfıstığı
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 11 Şubat 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/11/gny/haber,A22C9342EABF48B3BCB7F7627E94C972.html
Tüm hakları saklıdır.