Malzemeler
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı süt
* 4-5 su bardağı su
* Tuz
Margarini bir tencereye aktarıp, eritin. Üzerine unu, ardından domates salçasını ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Sütü katıp, karıştırın. Hemen ardından unun topaklanmaması için, suyu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başladığında, bir iki taşım daha pişirip, ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarıp, üzerlerine krema dökerek ya da küçük küp doğranmış ve tereyağında kızartılmış bayat ekmek koyarak servis yapın.
Ispanaklı sufle
Malzemeler
* 2 çorba kaşığımargarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Yarım kg.ıspanak
* 50 gr.rendelenmişkaşar peyniri
* 1 çorba kaşığısıvıyağ
* Tuz
Bir tencerede margarinle unu 2 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Bir iki taşım pişirip, ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp, üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 30 Ocak 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/30/gny/haber,E5F94B1641B04EB0804113F190541598.html
Tüm hakları saklıdır.