Milföy hamurlarının ikisini de kare biçiminde dört eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. 1 paket çikolatayı ince kıyın. Hamurların içine koyun. Top şeklinde kapatın. Hamurları kızgın yağda çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve kalan rendelenmiş çikolatayı serpip, sıcak servis yapın.
Malzemeler
* Çikolatalı milföy topları
* 2 adet milföy hamuru
* 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* Rendelenmiş çikolata
* * *
Bezelyeli biftek ruloları
Etleri dövüp, üstlerine tuz ve karabiber serpin. Her dilimin üzerine çemen sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Tereyağını eritip, ruloları arkalı önlü kızartın. Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişirin. Püre için bezelyeleri haşlayıp, robottan geçirin. Patatesleri haşladıktan sonra soğutun ve üzerine tereyağı, sıcak süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek ezin. Püreyi ezilmiş bezelyelere ekleyip, karıştırın. Pişen etleri tavadan aldıktan sonra, kalan suya bir çay bardağı suda açılmış nişastayı ekleyin. Birlikte birkaç dakika pişirin. Hazırladığınız sosun yarısını servis tabağına dökün. Üzerine etleri ve püreyi koyun. Kalan sosu da üstlerine gezdirin. Kekik ve pulbiber serperek servis yapın.
Malzemeler
* 750 gr. ince dövülmüş biftek
* 1 çorba kaşığı çemen
* Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Tuz
* Karabiber
* Kekik
* Pulbiber
Püre için:
* 2 su bardağı dondurulmuş bezelye
* 5 adet orta boy patates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt veya krema
* Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 10 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/10/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.