kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsyan parlamentoya dayandı

10.12.2008
Komşuda bir gencin polis tarafından vurulmasıyla başlayan olayların 4'üncü gününde Yunan parlamentosuna saldırıldı. Muhalefetin "Erken seçim yapalım" baskısı Başbakan Karamanlis'in iktidarını zorluyor..
176 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
135 İŞYERİ HASAR GÖRDÜ
600 KİŞİ İŞSİZ KALDI
100 KİŞİ YARALANDI

Komşumuz Yunanistan'da geçen cumartesi günü bir gencin polis kurşunu ile ölmesinin ardından anarşist grupların başlattığı olaylarda gerilim tırmanmaya devam ediyor. Başkent Atina'da önüne geleni ateşe veren anarşist gençler mağazalar, oteller, polis karakolları derken dün parlamento kapısına dayandı. Öldürülen 15 yaşındaki genç Alexandros Grigoropoulos'un dünkü cenaze töreninde olay çıkarmak için internet bloglarından organize olan gençler parlamento binasını taşladı. Çıkan olaylarda yüzlerce genç polis tarafından karga tulumba kelepçelendi. Parlamento önünde birleşen farklı gruplar polis güçlerine portakal, şişe, yumurta, domates ve yoğurt kâseleri fırlattı.

MUHALEFET: SOSYAL DEVRİM
Olaylar parlamentoda yalnızca bir sandalye ile çoğunluğu elinde bulunduran Kostas Karamanlis hükümetini de zor durumda bıraktı. Muhalefetin güçlü ismi Sosyalist lider Yorgo Papandreu "Bu hükümet halkı anarşiden koruyamıyor. Derhal erken seçime gidilmeli" diyor. AP ajansına konuşan muhalif bir milletvekili ise "Bu sosyal reformlardan yoksun ve ekonomik krizin vurduğu Yunan halkının sosyal devrimidir.Bu hükümetle artık bu iş yürümez" diyor. Politika uzmanları yaşanan olayların hükümetin devrilmesine kadar sürebileceğini ve Karamanlis hükümetinin olaylar karşısındaki politikalarının belirleyici olacağını söylüyor. Öldürülen gencin cenaze töreni öncesi Yunanistan'da başbakan Karamanlis ise "Göstericiye asla taviz verilmeyecek" diyor. Komunist parti lideri Papariga ise şiddet olaylarını başlatan iktidar karşıtı anarşist gençlerin sol ittifak SYRIZA partisi tarafından "teşvik" edildiğini ima etti ve bu partiden anarşistleri "okşamaktan vazgeçmesini" istedi.
Haberin fotoğrafları