Soğanları robotta çok ince kıyıp, tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip, sıkın. Harcın üzerine ekmek içini, yumurtayı, sarmısağı, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ekleyip; hepsini yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Üzerine sıcak süt, tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp, karıştırın. Püreyi sıkma torbasına koyun. Köfteleri fırından çıkarın ve ortalarına püreden sıkın. Fırına verip, pürenin üstü kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
* 500 gr. tavuk kıyması
* 1 adet soğan
* 4 dilim ekmek içi
* 1 adet yumurta
* 1 diş rendelenmiş sarmısak
* Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:* 4 adet patates
* 1.5 çay bardağı süt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta
* Tuz
Soya soslu sebze çorbası Yağı tencereye koyup, ince ince kıydığınız soğan ve biberi üç dakika kavurun. Havuç, patates ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Tencereye havuç ve patatesleri ekleyip, üç dakika daha kavurun. Suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra bezelye, kabak ve baharatları ekleyip, 20 dakika pişirin. Soya sosunu ekleyip, servis yapın.
MALZEMELER * 1'er adet soğan ve çarliston biber
* 2'şer adet orta boy havuç ve kabak
* 1 adet orta boy patates
* 2 çay bardağı bezelye
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 su bardağı su
* Yarım çay kaşığı köri
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 27 Kasım 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/27/gny/haber,E2EC7F206D8746C48456156894D47A8F.html
Tüm hakları saklıdır.