Malzemeler
* 300 gr. brokoli
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 1 su bardağı süt
* 2 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
Bir tencereye uygun miktarda su koyup, üzerine buharlı pişiriciyi yerleştirin ve çiçeklerini ayırdığınız brokoliyi 5 dakika boyunca haşlayın. Daha sonra blendıra alın. Üzerine yarım çay bardağı haşlama suyundan ekleyip, blendırdan geçirin. Tereyağını bir tencereye alıp kızdırdıktan sonra, üzerine unu ekleyin. Unun rengi dönünce, sürekli karıştırarak sütü ve suyu ilave edin. Brokolileri, tuz ve karabiberi de ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Haşlanmış brokoli ve pulbiber ile süsleyerek servis yapın.
Erişteli İzmir köfte
Malzemeler
* 750 gr. dana kıyma
* 1'er adet yumurta ve soğan
* 4-5 dilim bayat ekmek içi
* 6-7 dal kıyılmış maydanoz
* 3-4 adet orta boy patates
* 2 adet sivri biber
* Yarım su bardağı erişte
* Tuz
* Karabiber
Sosu için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı ılık su
* Tuz
Tereyağı ve unu bir kaba alıp, karıştırın. Üzerine yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuz ekleyip; yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Kıymayı bir kaba alıp, üzerine yumurtayı kırın. Islatılıp suyu sıkılmış ekmek içlerini, rendelenmiş soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip; yoğurun. Hamurdan iri, oval köfteler yapın. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp; fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu kavurun. Üzerine suyu katıp, 1-2 taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin.
Yayın tarihi: 3 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/03/gny/haber,8B0C8A2A5A9D49A4A248915E327CD29F.html
Tüm hakları saklıdır.