Havuçları küçük küçük doğrayın. Tencereye margarini alın. Eriyince unu ilave edip, hafifçe kavurun. Azar azar suyu ekleyin. Havuçları da katın. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. İsterseniz süzgeçten ya da blendırdan geçirin. Çorba servisinden önce 1 adet yumurta sarısı ile sütü çırpıp, çorba suyu ile ılıklaştırarak çorbaya katın. Bir taşım kaynatın. Üzerine pulbiber serptikten sonra servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 3 adet havuç
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 6 su bardağı su
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı süt
* Tuz, kırmızıbiber
Yufkalı makarna
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün. Bir tencereye yağı koyun. Yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber serpip, iyice karıştırın. Domatesler eriyince, makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de içine katın. 2 adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayın. Rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 250 gr. çubuk makarna
* 2 çorba kaşığı margarin
* Yarım kutu bezelye konservesi
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 2 adet yufka
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 28 Kasım 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/28/gny/haber,D2653D5C69D843468730B36AE3C4837E.html
Tüm hakları saklıdır.