Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce içine vanilyayı da katın. Bir kek kalıbını ıslatıp, karışımı bu kalıbın içine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına koyun. 1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve vanilyayı da içine ekleyin. Bu karışımı tatlının üzerine gezdirip, dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 10 çorba kaşığı irmik
* 10 çorba kaşığı tozşeker
* 1 litre süt
* 3-4 çorba kaşığı kakao
* Yarım paket vanilyaÜzeri için:
* 2 adet 80 gr.'lık beyazçikolatal 1 çay bardağı krema
* 1 çay kaşığı vanilya
* * *
Kuzu etli ıspanak kökü Tereyağını eritip, doğradığınız yemeklik soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip bırakana kadar kavurun ve sonra üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince, onları tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Biraz karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra bu karışımı yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 150 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 1.5 su bardağı sıcak su
* 1 kg. ıspanağın kökü
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı un
Yayın tarihi: 5 Aralık 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/05/gny/haber,063CC01CB7774615B08398D9886173BC.html
Tüm hakları saklıdır.