Kabakları soyun ve içlerini oyun. Kıymayı, ince ince kıydığınız soğanları, pirinci, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, tereyağını, salçayı, naneyi, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyun. Üzerlerine 2 çay bardağı soğuk su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız harcı kabaklara doldurup, tencereye yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve tereyağını ekleyin. Orta ateşte 35-40 dakika pişirin. Nane, limon suyu ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Bu sosu kabakların üzerine dökün. Bir-iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
Malzemeler 8 Kişilik
* 1 kg. kabak
* 1 kg. kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 2 çay bardağı pirinç
* Yarımşar demet dereotu vemaydanozl 1 çorba kaşığı kuru nane
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1'er çorba kaşığı domates vebiber salçası
* Tuz, karabiber Üzeri için:l 2 su bardağı sıcak su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* Yarım limonun suyu
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* * *
Katmer
Ceviz ve şekeri karıştırıp, robotta çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine minik tereyağı parçaları sürün. Üstte ve altta kalan uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli-şekerli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağındaki ve solundaki parçaları ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz, şeker ve kaymak koyup katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup, katmeri arkalı önlü kızartıp, dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine döküp, servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip, kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
*
3 adet yufka
* 1 su bardağı ceviz
* 3 çorba kaşığı toz şeker
* 200 gr. kaymak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı bal Şerbeti için:
* 2 çay bardağı toz şeker
* 2 çay bardağı su
Yayın tarihi: 1 Aralık 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/01/gny/haber,1BB10D2DBF3B40CEA39D205F05440D0B.html
Tüm hakları saklıdır.