ARKEOLOJİ MÜZESİ DARPHANE'YE DOĞRU İstanbul 2010 AKB Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Tarih Vakfı'nın boşalttığı Darphane-i Amire Binaları da, Arkeoloji Müzesi'nin kapsamında kullanıma ve teşhire açılacak. Bu bölge, Önasya Arkeolojisi temelli bir şekilde, bir kısmı saraya, bir kısmı müzeye dahil bir kompleks haline dönüştürülecek.
SÜLEYMANİYE'NİN GEÇMİŞİNE ÖVGÜ Süleymaniye Camii çevresinde, çoğunlukla rant kaygısıyla dikilmiş kötü yapılar veya otoparklar, yerlerini İstanbul 2010 projesi bünyesinde "İstanbul'u İstanbul yapan evler" olarak tarif edilen eski konakların yeni hallerine bırakacak. Mimari projesinde Kiptaş'ın imzasının bulunduğu proje, şu anda yarı yarıya ortaklıkla, bu eski konakların tümünün, rölöveleri üzerinden yeniden üretimi ve kötü durumda olanların ise iyileştirilmesini amaçlıyor.
RESİM HEYKEL MÜZESİ DE GİDİCİ İstanbul Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin geleceği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın Hasköy tersane bölgesinde müzeye bir alan tahsis etmesi gerçekleşecek olursa, yeni bir döneme girecek. Teklif edilen 15 bin metrekarelik bir yapı ile, Atatürk'ün emriyle 1937'de Dolmabahçe Sarayı veliaht dairesinde yer alan, ancak depolarında sergilenmeyi bekleyen 12 bin civarındaki 'Türkiye sanat tarihi' ürünü, izleyicilerle buluşabilecek. Ancak müze idaresiyle yükümlü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, yapının Tophane-i Amire Kültür Merkezi yakınındaki 'usta mektebi'ne naklinden yana tavır almış görünüyor.