kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

İstanbul pilavı
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Sonra tuz, safran, zencefil koyun ve 1-2 dakika karıştırın. 2 bardak su ilave edin. Kaynayınca pirinci ilave edip karıştırın. Üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yeşil fıstıkları ve 1 kaşık sıvıyağda kavrulmuş bademleri pilava ilave ederek servis yapın.

Malzemeler
*
2 su bardağı pilavlık pirinç
* 125 gr. tereyağı
* 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 1 çay kaşığı safran
* 1 çay bardağı badem
* Tuz
* 1 çay bardağı yeşil fıstık