Soğanı, yağı ve kıymayı bir tencerede kavurun. Haşlanmış bezelye, patates ve havucu koyup, et suyu tableti ile 5 bardak su ilave edin. İçine mantarları küçük küçük doğrayın. Kaynayınca şehriyeyi katıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozu ilave edin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Arzuya göre üzerine tereyağında haşlanmış kırmızıbiberle servis yapın.
MALZEMELER
* 1 adet haşlanmış havuç
* 1 adet haşlanmış patates
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 4-5 adet mantar
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet et suyu tableti
* 2 çorba kaşığı tel şehriye
* 1 yumurta sarısı
* 1 limon suyu
* 1 kaşık margarin
* Kıyılmış maydanoz
* Tuz
* Kırmızıbiber
Yayın tarihi: 12 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/12/gny/haber,A905906DC2EA46689ACDC4EC181BC865.html
Tüm hakları saklıdır.