Vitamin çorbasıTencereye yağı koyalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım. Sonra tencerede kavurarak pembeleştirelim. Çarliston biberi küçük küçük doğrayıp ilave edelim. iki dakika daha kavuralım. Haşlanmış havuç ve kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayalım ve tencereye aktaralım. Patates ve kerevizleri soyup bunları da tavla zarı iriliğinde doğrayıp, tencereye alalım. Dört su bardağı suyu ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Sebzeler yumuşamaya başladığında bir yumurta sarısını, bir fincan unu ve bir fincan yoğurdu iyice karıştıralım. Bu karışım pürüzsüz olduğunda azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyelim. Bir iki taşım kaynattıktan sonra, tuzunu atarak ateşten alalım. Çorba kaselerine boşaltıp, servis yapalım. Yoğurtlu bir çorba olduğu için tuzu en son ilave etmeniz gerekiyor.
Malzemeler 6 Kişilik* 1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet çarliston biber
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 30 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/30/gny/haber,ACF584FF016B47B9A1BAF7D6FC3CD8CC.html
Tüm hakları saklıdır.