kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hala çöreği

Malzemeler
*
4 adet patates
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet kabartma tozu
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet kuru soğan
* Aldığı kadar un
* Tuz
* Karabiber
Patatesleri minik minik doğrayın. Soğanı rendeleyin. Kabartma tozu, yumurta ve yoğurdu, aldığı kadar un ile kek hamuru kıvamında hamur yapın. Yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Krokanlı pasta
Malzemeler
*
1 adet hazır kek
* 2 çorba kaşığı nescafe
* 1 su bardağı süt
* 1 kutu kakaolu fındık kreması
* 3'er paket fındıklı ve bademli krokan
Hazır keki iki parçaya bölün. Bir bardak süte bir çorba kaşığı nescafe koyup, karıştırın. Kekin iki tarafını da ıslatıp, bir kutu kakaolu fındık kremasını sürün. Kekin bir parçasını, bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine önceden ufalanmış krokanlardan serpin. Diğer parçayı da üzerine koyun. Üzerini kakaolu fındık kremasıyla kaplayın. Ardından keki fındıklı ve bademli krokanla süsleyip, servis yapın.