Peynirli yeşillik salatası Kuzu kulağını iyice yıkayın ve iri iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanı ve sarmısağı ince ince kıyın. Şehriyeyi bir tencerede haşlayın. Kuzu kulağını, taze soğanı ve sarmısağı şehriyeye ilave ederek, tuz ve karabiberle iyice harmanlayın. Zeytinyağı ve sirkeyi karıştırıp, üzerine dökün. Elmayı küp küp doğrayıp, ilave edin. Üzerine tulum peyniri ve isteğe göre zeytini serpip, servis yapın.
Malzemeler
* 3 dal taze sarmısak
* 3 dal taze soğan
* 1 avuç ceviz
* 1 demet kuzu kulağı
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* Sirke
* Karabiber
* Tuz
* 100 gr. Tulum Peyniri
* 1 ekşi elma
* İsteği göre 10 adet zeytin
Süslemek için:
* Mısır
Yayın tarihi: 21 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/21/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.