Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve yarım çay kaşığı ile hafif ovun. Bir tencerede soğanları soteleyin. Una, ekmek içi koyun ve 1-2 kez çevirin. Üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyup, 15 dakika daha pişirin. Rondodan geçirdiğiniz karışımı tekrar tencereye koyun. Bu arada süt ile yumurtayı çırpın. Yavaşca tencereye ilave edin. Bütün malzemeyi 1-2 dakika kaynatın. Eğer kıvamı koyu olursa, biraz sıcak su ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini koyarak servis yapın.
Malzemeler
* 500 gr. kuru soğan
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım bayat kepek ekmek içi (ufalanmış)
* 3 çorba kaşığı yağ
* Yeterince su veya et suyu Terbiyesi:
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı süt
* Karabiber
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yayın tarihi: 15 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/15/gny/haber,AB553DE5024745B3B08697AAE61E660B.html
Tüm hakları saklıdır.