Yumurtasız portakallı kek Margarin şeker ile çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu, portakal kabuğu ve suyu, süt ilave edilir. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış kızgın fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca krema sürülür, portakal dilimleri ile süslenir.
Not: Krem şanti veya hazır krema sürülür.
Malzemeler
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 kabartma tozu
* 2 su bardağı süt
* 100 gr. margarin
* 1 portakal kabuğu ve suyu
Yayın tarihi: 14 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/14/gny/haber,429E64BA04B54FFE8E282D33B9E4FC8F.html
Tüm hakları saklıdır.