Geceden buğday ve nohut ıslatılır. Ertesi gün iyice yıkanarak, 7 bardak su ilavesi ile ateşe konur. Kaynayınca üzerindeki köpükler alınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine yeşil mercimek ve halka halka doğranmış soğan konur. Mercimekler ve soğanlar piştikten sonra çorbanın üzerine kırmızıbiber kızdırılmış yağ ve tarhun gezdirilir.
MALZEMELER
*
1 su bardağı buğday
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 adet kuru soğan
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
* Kırmızı toz biber
Değirmen bohçası Patatesler haşlanıp, rendelenir. Bu arada ılık sütün içinde maya eritilir. Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak yağlı bir hamur elde edilir. Hamur üçe bölünerek buzdolabında 1 saate yakın mayalandırılır (üstü örtülmeli). Buzdolabından çıkardıktan sonra her parça yuvarlak olarak kalınca açılır. Arzu edilen iç konulup, bohça şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir. Yarım saat dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER
*
3 adet orta boy haşlanmış patates
* 3 adet yumurta
* 1 fincan sıvıyağ
* 1 kibrit kutusu kadar maya
Üzerine:
*
1 yumurta sarısı
* 1 paket margarin
* Yarım bardak süt
* 2 çorba kaşığı haşhaş
* Aldığı kadar un
* Tuz
İçine:
*
Ispanaklı, pırasalı veya peynirli bir iç konulabilir.
Dolma domates salatası Domateslerin içleri boşaltılır. Patates, limon suyu, mayonez ve turşu karıştırılır. Domateslerin içine doldurulur. Mayonez ve maydanozla süslenip, servis yapılır.
MALZEMELER
* 5 adet domates
* 1 çorba kaşığı mayonez
* 2 adet salatalık turşusu
* 2 adet haşlanmış patates
* Tuz
* Limon suyu
* Maydanoz
Kazak kurabiyesi Bir kaba 4 adet haşlanmış yumurtanın sarılarını ve margarini koyun. Krem haline gelene kadar mikserle iyice çırpın. Yavaşca un ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Bir kapta şekerle kakaoyu karıştırın, fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayın, servis tabağına dizin.
MALZEMELER
*
4 adet haşlanmış yumurta
* 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 2 kahve fincanı şeker
* 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 17 Kasım 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/17/gny/haber,969E68BAEA5C4C18938C65014C7A568B.html
Tüm hakları saklıdır.