kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

İç pilav
Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletip, yıkayın. Tencerede tereyağı ile soğanı pembeleştirin. Üzerine iki su bardağı su, tuz, şeker, tane karabiber ekleyin. Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştırın. Kuşüzümünü serpip, 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada dolma fıstığını sıvıyağda kavurun. Fıstık, ince kıyılmış dereotu, nane, yenibahar ve tarçınla harmanlayıp servis yapın.

Malzemeler
*
2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı, kuşüzümü, dolma fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı yenibahar, tarçın
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet dereotu
* Sıvıyağ,
* Tuz
* Karabiber