İç pilavPirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletip, yıkayın. Tencerede tereyağı ile soğanı pembeleştirin. Üzerine iki su bardağı su, tuz, şeker, tane karabiber ekleyin. Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştırın. Kuşüzümünü serpip, 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada dolma fıstığını sıvıyağda kavurun. Fıstık, ince kıyılmış dereotu, nane, yenibahar ve tarçınla harmanlayıp servis yapın.
Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı, kuşüzümü, dolma fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı yenibahar, tarçın
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet dereotu
* Sıvıyağ,
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 8 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/08/gny/haber,CDA5151C664F42FD9BEFADD5EFAD3E5C.html
Tüm hakları saklıdır.