Tencerede bir çorba kaşığı yağla, eti koyup, kavuralım. Kısık ateşte suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim. Piştikten sonra eti bir tepsiye alalım. Havucu ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayalım. Ayrı ayrı, margarinle kızartalım. Tepsideki etin üzerine koyalım. Taze soğanı ve dereotunu da ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda doğrayalım. Tepsiye; hazırladığımız bu malzemeyi, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Tepsiyi alüminyum folyoyla kapatıp, kendi suyu ile fırında bir saat pişirelim. Pilav ile servis yapalım.
Malzemeler
* 500 gr kemiksiz kuzu eti
* 1 demet dereotu
* 1 demet taze soğan
* 3 adet havuç
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet patates
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 21 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/21/gny/haber,D9FC48D9E78D4AE2A38CB46D25CCB7F5.html
Tüm hakları saklıdır.